Εκκενώθηκε υπό κατάληψη κτίριο στην οδό Μπουμπουλίνας

Εκκενώθηκε υπό κατάληψη κτίριο στην οδό Μπουμπουλίνας

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης περισσότερων από 130 αλλοδαπών, από το κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας 42, στην περιοχή των Εξαρχείων. Η αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση του κτιρίου, που τελούσε υπό κατάληψη εδώ και πολύ καιρό, ξεκίνησε από νωρίς το πρωί, ενώ αυτή την ώρα ερευνώνται όλοι οι χώροι του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το κτίριο ήταν Κέντρο Πολιτισμού το 2004 επί Ολυμπιακών Αγώνων, ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού, παρόλα αυτά παρέμενε υπό κατάληψη, καθώς είχε ανακαταληφθεί και πάλι, μετά την εκκένωσή του τον προηγούμενο Απρίλιο επί της προηγούμενης κυβέρνησης.

ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ1

Στο κτίριο βρέθηκαν 138 αλλοδαποί και συγκεκριμένα 66 άνδρες, 44 γυναίκες και 28 ανήλικοι και νεαρής ηλικίας.

Οι αλλοδαποί θα οδηγηθούν στο Τμήμα Αλλοδαπών, όπου θα γίνει η ταυτοποίησή τους, ενώ στη συνέχεια πρόκειται να μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας, ενώ η αστυνομία προχώρησε και σε μία προσαγωγή.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν άνδρες των ΜΑΤ, των ΟΠΚΕ, της ασφάλειας, και της νέας ομάδας «Δράση», ενώ την περιοχή επιτηρεί ένα drone της ΕΛΑΣ. Υπενθυμίζεται ότι τα κτίρια που βρίσκονταν υπό κατάληψη στην ευρύτερη περιοχή ήταν 17 με εντολές εκκένωσης να υπάρχουν για 10 εξ αυτών.

ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ4

ΕΞΑΡΧΕΙΑ4

Στο σημείο βρίσκονται ακόμη ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ παραμένει αποκλεισμένη η ευρύτερη περιοχή.

Στο σημείο βρίσκονται επίσης και συνεργεία του Δήμου, τα οποία μόλις εκκενωθεί το κτήριο θα κτίσουν τα παράθυρα και τις πόρτες για να αποτραπεί επανακατάληψη.

ΕΞΑΡΧΕΙΑ

ΕΞΑΡΧΕΙΑ

ΕΞΑΡΧΕΙΑ