Εκδήλωση για την ειρήνη στην Ανατ. Μεσόγειο από το Δίκτυο

Εκδήλωση για την ειρήνη στην Ανατ. Μεσόγειο από το Δίκτυο

Οι προϋποθέσεις για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο ήταν το άκρως επίκαιρο θέμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε «Το Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη», πρόεδρος του οποίου είναι η Άννα Διαμαντοπούλου.

Το ενδιαφέρον της εκδήλωσης έγκειται και στο γεγονός ότι το φλέγον ζήτημα προσεγγίστηκε μέσα από διαφορετικές οπτικές σημαντικών προσωπικοτήτων, που αποτελούν και διαμορφωτές λήψης αποφάσεων.

Στο πλαίσιο αυτό στην εκδήλωση μίλησαν, ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Τζ. Πάιατ, ο πρέσβης του κράτους του Ισραήλ στην Ελλάδα Γιόσι Αμράνι, ο πρέσβης της Τουρκίας Μπουράκ Οζούγκεργκιν, αλλά και ο Κυριάκος Λουκάκης, γενικός διευθυντής Πολιτικών Υποθέσεων στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» (7:30 το απόγευμα) και συντόνισε ο δημοσιογράφος Π. Τσίμας, με χορηγούς επικοινωνίας την «Καθημερινή» και το Liberal.gr, παρενέβησαν και ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και επίτιμος ΑΓΕΕΘΑ Ε. Αποστολάκης, ο πρέσβης επί τιμή Π. Αποστολίδης, η πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ Άννα Διαμαντοπούλου, και ο βουλευτής της Ν.Δ. και πανεπιστημιακός Δ. Καιρίδης.