Είσοδος μόνο από τη μπροστινή πόρτα σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Είσοδος μόνο από τη μπροστινή πόρτα σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Ξεκινά σήμερα η επιβίβαση σε λεωφορεία και τρόλεϊ μόνο από την μπροστινή πόρτα, προκειμένου ο οδηγός να ελέγχει ποιοι από τους επιβάτες «χτυπούν» την κάρτα ή το εισιτήριό τους την ώρα που μπαίνουν στο όχημα.

Η επιβίβαση από την μπροστινή πόρτα θα γίνεται παράλληλα με τους κλασικούς ελέγχους των ελεγκτών που θα μπαίνουν σε λεωφορεία και τρόλεϊ τις ώρες αιχμής. Ήδη, 65 νέοι ελεγκτές ετοιμάζονται να ενταχθούν στο υπάρχον προσωπικό, ενώ ο ΑΣΕΠ έχει εγκρίνει ήδη 140 ακόμη προσλήψεις.

Στο μέτρο, ωστόσο, που έχει ως στόχο την καταπολέμηση της εισιτηριοδιαφυγής, αντιδρούν οι ίδιοι οι οδηγοί. Με επιστολή προς τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΑ το Συνδικάτο Εργαζομένων κάνει λόγο για «μια αιφνίδια, δίχως προγραμματισμό και συνεννόηση απόφαση που θα έχει ως αποτέλεσμα τις καθυστερήσεις στα δρομολόγια και την ταλαιπωρία των επιβατών».

«Εμείς ως εργαζόμενοι που σεβόμαστε τους επιβάτες και στοχεύουμε στην ασφαλή και όσο γίνεται πιο αξιόπιστη συγκοινωνία, δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο τους επιβάτες, δεν θα τους ταλαιπωρήσουμε επειδή το θέλετε εσείς, αλλά ούτε θα μετατραπούμε εμείς οι οδηγοί ξανά σε «πολυμηχανήματα» των προχειροτήτων σας» επισημαίνουν μεταξύ άλλων και τονίζουν: «σας καλούμε για την άμεση άρση της απόφαση σας», αναφέρουν οι συνδικαλιστές.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ τα λεωφορεία φέρουν σχετική κάρτα που καθοδηγεί τον κόσμο αναγράφοντας «Μόνο Είσοδος» και «Μόνο Έξοδος», ωστόσο την πρώτη ημέρα οι περισσότεροι ήταν απροετοίμαστοι, γι'' αυτό οι οδηγοί σήμερα είναι ελαστικοί επιτρέποντας σε κάποιους επιβάτες να ανέβουν και από τις πίσω πόρτες.