Εισβολή του «Ρουβίκωνα» στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

Εισβολή του «Ρουβίκωνα» στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

Εισβολή στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, στη Θεσσαλονίκη, όπου στεγάζεται και το γραφείο του πρωθυπουργού, πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι ομάδα αντεξουσιαστών. Στα φυλλάδια που πετάχτηκαν αναφέρονται τα ονόματα του «Ρουβίκωνα» και της «Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης».

Οι αντιεξουσιαστές κατάφεραν να εισέλθουν στο προαύλιο και στη συνέχεια βρέθηκαν στα σκαλιά μπροστά από την είσοδο του υπουργείου, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό, ενώ πέταξαν και φυλλάδια. «Οργάνωση και αγώνας για την κοινωνική επανάσταση, τον ελευθεριακό κομμουνισμό, την αναρχία» γράφουν τα φυλλάδια.

Σε αυτά, επίσης, απευθύνουν κάλεσμα για τη συγκέντρωση και την πορεία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, ενόψει των εγκαινίων της 82ης ΔΕΘ. 

Σε σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και φέρει την υπογραφή της «Αναρχικής Ομοσπονδίας» γίνεται επίσης αναφορά «στα εργατικά δικαιώματα που περικόπτονται συνεχώς, προς όφελος τόσο των ντόπιων, όσο και των ξένων αφεντικών», αλλά και το νέο νόμο που θα τεθεί προς ψήφιση.

«Ο νόμος αυτός έρχεται να διευρύνει και να ολοκληρώσει το σκηνικό απόλυτης εξαθλίωσης και κοινωνικής αποσάθρωσης. Με την κατάργηση του κατώτατου μισθού, του 13ου και 14ου μισθού, με την κατάργηση ή/και την παράκαμψη των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την αντικατάσταση τους με ατομικές συμβάσεις εργασίας, με το δικαίωμα στην απεργία να καταργείται κι αυτό, το σκηνικό των τελευταίων χρόνων παίρνει μια όλο και πιο δυστοπική μορφή. Μια μορφή που συμπληρώνεται με νέους όρους επισφαλούς εργασίας, όπως ατομικές συμβάσεις ή συμβάσεις μέσω…τηλεφώνου, mini jobs (δουλειές ημέρας ή ωρών), τηλεργασία, ενοικίαση εργαζομένων και άλλες, όλο και πιο ευφάνταστες μορφές ελαστικής απασχόλησης», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Η «Αναρχική Ομοσπονδία» εξαπολύει σφοδρή επίθεση και στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι «αφομοίωσε τη δυναμική της κοινωνικής αντεπίθεσης των πρώτων μνημονιακών χρόνων, την έσυρε στον εξευτελισμό της κάλπης και μετά την αντάλλαξε με μια θέση όχι μόνο στην εξουσία σήμερα, αλλά και ως σταθερός πόλος του νέου δικομματισμού τα επόμενα χρόνια».

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Φωτογραφία: SOOC

Διαβάστε Περισσότερα