Εισβολή Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Αυστρίας

Εισβολή Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Αυστρίας

Εισβολή στην πρεσβεία της Αυστρίας στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας πραγματοποίησαν πριν από λίγο μέλη του Ρουβίκωνα. Για άλλη μια φορά δέκα περίπου άτομα βρέθηκαν σε ένα από τα πιο καλά φρουρούμενα σημεία της Αθήνας και εισέβαλαν στο κτίριο όπου πέταξαν τρικάκια και εν συνεχεία ανενόχλητα αποχώρησαν.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό μέσω ανάρτησης του Ρουβίκωνα σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου όπου δημοσιεύτηκε και σχετικό βίντεο η εισβολή έγινε σήμερα το πρωί ως αντίδραση στην καθιέρωση του δωδεκάωρου στην Αυστρία.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Ιουλίου δύο μέλη του Ρουβίκωνα προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ όταν αστυνομικοί τους εντόπισαν να κινούνται ύποπτα και τους έκαναν έλεγχο στην οδό Ηροδότου στο Κολωνάκι, πολύ κοντά στην αυστριακή πρεσβεία. Οι αστυνομικοί βρήκαν φέιγ βολάν πάνω τους και στη συνέχεια διαπίστωσαν ότι μαζί με άλλα περίπου οκτώ άτομα σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Αυστρίας.

Είχε προηγηθεί η επίθεση στην οικία της πρέσβειρας της Αυστρίας στην οδό Νικηφόρου Λύτρα στο Ψυχικό στις 13 Μαΐου όταν μέλη του Ρουβίκωνα επιβαίνοντας σε μοτοσυκλέτες πέταξαν τρικάκια έξω από την πρεσβευτική κατοικία.