Εισβολή κουκουλοφόρων - Κατέστρεψαν τα γραφεία της ΔΑΠ
Πανεπιστήμιο Πειραιά

Εισβολή κουκουλοφόρων - Κατέστρεψαν τα γραφεία της ΔΑΠ

Εισβολή στο Πανεπιστήμιο Πειραιά πραγματοποίησαν σήμερα περίπου 15-20 άγνωστοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, οι οποίοι κατευθύνθηκαν κατευθείαν στα γραφεία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, όπου και προξένησαν σημαντικές φθορές, ενώ παρολίγον να τραυματιστεί και μια φοιτήτρια. 

Την ώρα που σημειώθηκε η επίθεση των περίπου 5-6 κουκουλοφόρων επικράτησε ένταση, καθώς στην αίθουσα βρίσκονταν τρεις φοιτητές, μία κοπέλα και δύο αγόρια.

Οι δράστες κατέστρεψαν σχεδόν όλο τον εξοπλισμό των γραφείων της ΔΑΠ, όπως τραπέζια, καρέκλες, παράθυρα και μηχανήματα. Πληροφορίες αναφέρουν πως παρολίγον να υπάρξει και τραυματισμός μίας φοιτήτριας όταν ένας δράστης αναποδογύρισε ένα τραπέζι. Αφότου ολοκλήρωσαν το καταστροφικό τους έργο φώναξαν συνθήματα και αποχώρησαν από τον πανεπιστημιακό χώρο.

Σε δηλώσεις του στα «Φοιτητικά Νέα» ο φοιτητής Α.Κ. αναφερόμενος στην επίθεση είπε ότι «Προ ολίγου άτομα του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν στα γραφεία της Δ.Α.Π. εντός του Πανεπιστημίου Πειραιά, έδειραν όποιον και όποια έβρισκαν μπροστά τους, προσπάθησαν να πετάξουν ένα παιδί από τον πρώτο όροφο στο κενό, έριξαν ένα τραπέζι πάνω σε μια κοπέλα, πέταξαν φέιγ βολάν και έφυγαν» αναφέρει ο φοιτητής Α.Κ. που βρισκόταν όπως δηλώνει στο σημείο. Και συνεχίζει: 

«Κατά την διάρκεια των επεισοδίων η αστυνομία εκλήθη αλλά καθυστέρησε τόσο να δώσει σήμα από το κέντρο να παρέμβει γιατί χρειαζόταν πρώτα να συμπληρώσει η τηλεφωνήτρια τα στοιχεία στο σύστημα, αλλά και όταν το σήμα δόθηκε η αστυνομία άργησε να έρθει. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο μας πληροφόρησαν πως ήρθαν από το Περιστέρι».