Εισβολή αντιεξουσιαστών στα γραφεία της εφημερίδας «Δημοκρατία»

Εισβολή αντιεξουσιαστών στα γραφεία της εφημερίδας «Δημοκρατία»

Στα γραφεία της εφημερίδας «Δημοκρατία» στο Παγκράτι εισέβαλαν άγνωστοι σήμερα Τρίτη, λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα, με την αστυνομία να προβαίνει σε δύο προσαγωγές υπόπτων. Την επίθεση των αντιεξουσιαστών καταδίκασε με ανακοίνωσή του και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Συγκεκριμένα, περίπου 25-30 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο, που βρίσκονται στην οδό Ερατοσθένους στο Παγκράτι, φώναξαν συνθήματα υβριστικά για δημοσιογράφους και την εφημερίδα, ενώ έγραψαν ανάλογα συνθήματα στους τοίχους του απέναντι κτιρίου και πέταξαν τρικάκια.

Η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές, καθώς οι νεαροί παρέμειναν στο σημείο περίπου 10 λεπτά. Οι υπόλοιποι νεαροί εν συνεχεία αποχώρησαν.

«Η επίθεση στην εφημερίδα Δημοκρατία είναι απολύτως καταδικαστέα» έγραψε και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Στόχος είχαν γίνει προ ημερών και τα γραφεία της ίδιας εφημερίδας στην Θεσσαλονίκη. 

Συγκεκριμένα, στις 5 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thessnews, άτομα τα οποία φέρονται να εντάσσονται στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο είχαν ξανά πετάξει τρικάκια και αναγράψει συνθήματα με σπρέι.