Εισαγγελική έρευνα για το ΚΕΘΕΑ

Εισαγγελική έρευνα για το ΚΕΘΕΑ

Εντολή διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης για τη δράση κυκλώματος στο ΚΕΘΕΑ Θεσσαλονίκης έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκαντζιάς, προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες για που έφερε στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η διερεύνηση της υπόθεσης σε ποινικό επίπεδο ξεκίνησε μετά από μία ανώνυμη επιστολή για το ΚΕΘΕΑ έφθασε προ 10ημέρου στο γραφείο του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Στέφανου Ζαρκαντζιά και προκάλεσε.

Μετά την επιστολή, η οποία φέρεται να σχετίζεται και με τα συμπεράσματα του πορίσματος, ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να αναζητηθεί το περιεχόμενό του. Αφού έλαβε γνώση του περιεχομένου του πορίσματος, ο κ Ζαρκαντζιάς παρήγγειλε από εισαγγελέα πρωτοδικών τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία έχει ανατεθεί ήδη στις Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ. και είναι σε εξέλιξη.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλη Κικίλιας, παρουσίασε στη Βουλή πόρισμα το οποίο αποκαλύπτει τη λειτουργία παρακυκλώματος στο Πρόγραμμα Προμηθέας του ΚΕΘΕΑ στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με όσα καταγράφονται, το κύκλωμα επιδιδόταν σε παράνομες αποφυλακίσεις εμπόρων ναρκωτικών, βαφτίζοντάς τους χρήστες ουσιών. Παράλληλα, καταγγέλλονται οικονομικές ατασθαλίες, χρήση ουσιών και υποκλοπή στοιχείων.