Εισαγγελία Αρείου Πάγου καλεί τους πυρόπληκτους προς ενημέρωση

Εισαγγελία Αρείου Πάγου καλεί τους πυρόπληκτους προς ενημέρωση

Ελεύθερη θα είναι από εδώ και στο εξής η ενημέρωση των πληγέντων από τη φονική πυρκαγιά της 25ης Ιουλίου που έπληξαν στη Ραφήνα, Ν. Βουτσά και Μάτι για την πορεία και τις ενέργειες που έγιναν σχετικά με τη δικαστική έρευνα και την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών μετά από έκκληση της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Η κίνηση αυτή ήρθε μετά από το σάλο που προκλήθηκε από την παραγγελία της να συμπεριληφθεί στη δικογραφία για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, πόρισμα της επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου, το οποίο θα ολοκληρωνόταν να ολοκληρωθεί μετά από μήνες.

Η παραγγελία αυτή θεωρήθηκε ότι φρενάρει την έρευνα για τις ευθύνες στο Μάτι (η οποία βρισκόταν στο στάδιο αποστολής κλήσεων προς υπόπτους), μέχρι να εκδοθεί πόρισμα επί των πειθαρχικών ευθυνών που είχε ξεκινήσει η Γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του Αρείου Πάγου έχει ως εξής:

«Μετά από όσα γράφτηκαν στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, περί δήθεν παρέμβασής μας, για την καθυστέρηση της περάτωσης της προκαταρκτικής ποινικής εξέτασης για την υπόθεση των πυρκαγιών της 23-7-2018 στην Ανατολική Αττική, την οποία μάλιστα εμείς διατάξαμε, ήδη από 24-7-2018,

Καλούμε, όσους εκ των πληγέντων από τις πυρκαγιές, συγγενείς θυμάτων κλπ, διατηρούν αμφιβολίες για την ακλόνητη θέληση και απόλυτη στάση μας σχετικά με την άμεση περαίωση της προκαταρκτικής εξέτασης και την απόδοση των ποινικών ευθυνών, όπου υπάρχουν, να επικοινωνήσουν με το γραφείο μας στα τηλέφωνα 210 6419175 και 210 6419331, προκειμένου να κλείσουν συνάντηση μαζί μας, για ενημέρωσή τους».

Φωτογραφία intime news