Εισαγγελία Αρείου Πάγου: Ανοίγει ξανά η υπόθεση της σύμβασης ηλεκτρονικού συστήματος Sonak

Εισαγγελία Αρείου Πάγου: Ανοίγει ξανά η υπόθεση της σύμβασης ηλεκτρονικού συστήματος Sonak

Στα χέρια αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι η υπόθεση της σύμβασης του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak, («ηλεκτρονικός πόλεμος») μετά από αίτημα του ελληνικού Δημοσίου στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με το οποίο ζητάει να ασκηθεί αναίρεση κατά της αθωωτικής απόφασης. Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό Δημόσιο είχε δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στην εν λόγω υπόθεση.

   Η μελέτη του σχετικού αιτήματος ανατέθηκε σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να αποφασίσει εάν θα πρέπει ή όχι να ασκηθεί αναίρεση.

   Από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι 17 κατηγορούμενοι στην υπόθεση της σύμβασης του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak, ομόφωνα είχαν αθωωθεί. Το Εφετείο είχε κρίνει ότι δεν πληρείται στην προκειμένη περίπτωση ούτε η αντικειμενική ούτε η υποκειμενική υπόσταση του αδικήματος της απιστίας που αποδόθηκε σε όσους χειρίστηκαν την εν λόγω σύμβαση.

   Αντίθετα, στον πρώτο βαθμό και οι 17 κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι, με την αναγνώριση ελαφρυντικών και είχαν καταδικαστεί σε πρόσκαιρες ποινές, οι οποίες έφταναν μέχρι και κάθειρξη 16 ετών, ενώ οι ποινές όλων είχαν ανασταλτικό αποτέλεσμα.