Ειδική επιχείρηση στη Δυτική Αττική - Τρεις συλλήψεις
eurokinissi
eurokinissi
Ρομά

Ειδική επιχείρηση στη Δυτική Αττική - Τρεις συλλήψεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής από το πρωί στο Ζεφύρι, το Μενίδι και τα Άνω Λιόσια. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί τρεις συλλήψεις. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σκοπός της επιχείρησης είναι η καταστολή της εγκληματικότητας στην περιοχή, ωστόσο αφορμή δόθηκε από τα επεισόδια που έχουν ξεκινήσει από προχθές, όπου τραυματίστηκαν και οκτώ αστυνομικοί.

Η ΕΡΤ μεταδίδει ότι αναζητούνται και όπλα, καθώς υπάρχουν αναφορές για πυροβολισμούς στον αέρα και τραυματίες αστυνομικούς από σκάγια.

Στην επιχείρηση λαμβάνουν μέρος δυνάμεις των ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, της Ασφάλειας και όλων των άλλων υπηρεσιών καθώς και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ και οχήματα ρίψης νερού «Αίαντες».

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προσαγωγές και συλλήψεις και θα γίνουν σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ανακοινώσεις μετά το τέλος της επιχείρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, στο Μενίδι η επιχείρηση διεξάγεται στο σημείο όπου πυρπολήθηκε το λεωφορείο χθες βράδυ. 

Κατέθεσε στον ανακριτή οδηγός φορτηγού που φέρεται ως αυτόπτης μάρτυρας

Οδηγός φορτηγού που φέρεται ως αυτόπτης μάρτυρας της καταδίωξης που οδήγησε στον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου από αστυνομικά πυρά, κατέθεσε νωρίτερα στον α' τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης που χειρίζεται την υπόθεση.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν είναι ένας από τους τρεις μάρτυρες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατέθεσε για την πορεία που ακολούθησε το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ανήλικος Ρομά, πριν δεχθεί τα πυρά από τον αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Η κατάθεσή του διήρκησε περίπου μισή ώρα.

Νωρίτερα, η οικογένεια του 16χρονου, δια του συνηγόρου της, κατέθεσε αίτημα διενέργειας πραγματογνωμοσύνης για το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν την καταδίωξη. Το υλικό αυτό βρίσκεται στη δικογραφία.

Διαβάστε ακόμα:

Γ. Οικονόμου: Καμία ανοχή βίαιων συμπεριφορών απέναντι στα όργανα της τάξης