Εχθρός ο εφησυχασμός απέναντι στην «Ο» - Όχι στη χαλάρωση από Μαξίμου και ειδικούς

Εχθρός ο εφησυχασμός απέναντι στην «Ο» - Όχι στη χαλάρωση από Μαξίμου και ειδικούς

Σε πλήρη εγρήγορση βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου και οι επιστήμονες προκειμένου να καθορίσουν  τα επόμενα βήματα διαχείρισης της πανδημίας. Παρά την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες μέρες «ο συναγερμός δεν έχει κατέβει επίπεδο», όπως λένε χαρακτηριστικά, και γι' αυτό επισημαίνεται ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κομβικές. 

Όπως τονίζει κυβερνητική πηγή στο Liberal «παρά την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων δεν κηρύσσουμε ούτε λήξη πανδημίας ούτε λήξη συναγερμού». Η φράση αυτή ουσιαστικά απαντά σε όλους όσοι βλέπουν να έρχεται χαλάρωση των μέτρων πιο γρήγορα από το αναμενόμενο. 

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση στέλνει ένα σαφές μήνυμα, κάτι που θα γίνει αντιληπτό και προς την κοινωνία, μέσα από στοχευμένες δημόσιες εμφανίσεις κυβερνητικών στελεχών τις επόμενες μέρες. 

Παρότι είναι η Όμικρον είναι πιο ήπια, οι ανεμβολίαστοι πολίτες κινδυνεύουν, ειδικά οι ηλικιωμένοι και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα. Ως προς τους αριθμούς των εμβολιασμών  η εικόνα βελτιώνεται συνεχώς.

Από τα 5,8 εκατομμύρια  δικαιούχων αναμνηστικής δόσης τα 4,93 εκατομμύρια έχουν  εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού. Περίπου 870 χιλιάδες ενήλικες πάντως δεν έχουν κάνει την  αναμνηστική δόση, αριθμός δυστυχώς διόλου ευκαταφρόνητος.

Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, τα ισχύοντα μέτρα λήγουν στις 31 Ιανουαρίου. Τότε θα γίνει εκ νέου συζήτηση για το τι μέλλει γενέσθαι, με το Μέγαρο Μαξίμου να έχει αποφασίσει ότι δεν θα κινηθεί βεβιασμένα ούτε με επικοινωνιακούς όρους.