Εγκρίθηκε η αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου

Εγκρίθηκε η αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου

Δεκτό έγινε το αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας. Νωρίτερα σήμερα, η εισαγγελέας Έδρας είχε προτείνει στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων να αφεθεί ελεύθερος ο πρώην υπουργός, με αναστολή εκτέλεσης της ποινής που του έχει επιβληθεί για παράνομες αμοιβές από εξοπλιστικά.

Η εισαγγελική λειτουργός είπε στο δικαστήριο ότι ο πρώην υπουργός θα πρέπει να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους, καθώς κινδυνεύει με υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη η υγεία του.

Μετά από πολλές αιτήσεις αποφυλάκισης, που ο πρώην υπουργός εισέπραττε άρνηση τόσο από εισαγγελείς όσο και από δικαστές, είναι η πρώτη φορά που ακούγεται για το αίτημα του θετική εισήγηση.

Όπως υποστήριξε η εισαγγελέας, ζητώντας από τους δικαστές να αποδεχθούν το αίτημα του πρώην υπουργού, «ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ενώ η μετεγχειρητική του πορεία είναι αργή, λόγω των πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει». Ανέφερε, επίσης, ότι αν και η κατάσταση της καρδιάς του αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά, ενώ είναι κρατούμενος, ωστόσο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας που επιδρούν το ένα πάνω στον άλλο.

Κατά την εισαγγελική λειτουργό «προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι επίκειται βλάβη της υγείας του λόγω και του προχωρημένου της ηλικίας του».

Σειρά περιοριστικών όρων επέβαλε το δικαστήριο

Οι όροι περιλαμβάνουν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση καταβολής 200.000 ευρώ ως εγγύηση, υποχρέωση να διαμένει σε συγκεκριμένη διεύθυνση, παράδοση διαβατηρίου, απαγόρευση χρήσης πλωτών η άλλων μέσων και λοιπά.

Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού υπέβαλαν αίτημα για μείωση της εγγύησης, επικαλούμενοι αδυναμία του πρώην υπουργού να πληρώσει.

Άφησαν να εννοηθεί ότι όταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος βγει από το νοσοκομείο ενδέχεται η απόφαση αποφυλάκισης, λόγω ελλείψεως χρημάτων για την εγγύηση, να μην μπορεί να υλοποιηθεί.

«Καθίσταται η απόφαση σας ανεφάρμοστη. Εφόσον δεν μπορεί να καταβληθεί η εγγυοδοσία επιστρέφει στις φύλακές» ήταν η αντίδραση του συνηγόρου του πρώην υπουργού, καθηγητή Λεωνίδα Κοτσαλή.

Για «τεράστιες ευθύνες» έκανε λόγο μέσα στο δικαστήριο η σύζυγος του κ. Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, skai.gr

Φωτογραφία: Sooc