ΕΦΚΑ: Έβαλε τους υπαλλήλους να εργαστούν το Σαββατοκύριακο αλλά η ΗΔΙΚΑ ήταν κλειστή!

ΕΦΚΑ: Έβαλε τους υπαλλήλους να εργαστούν το Σαββατοκύριακο αλλά η ΗΔΙΚΑ ήταν κλειστή!

Τρέχουν και δεν φτάνουν στον ΕΦΚΑ και γενικότερα στην κυβέρνηση για να προλάβουν τις ημερομηνίες με το στόχο για την έκδοση 5.000 συντάξεων έως τις 10 Οκτωβρίου και να μην χάσουν την εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ.

Ο επικεφαλής του ΕΦΚΑ Αθανάσιος Μπακαλέξης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως "Θα δώσουμε την Τρίτη τα χρήματα (για τις νέες συντάξεις). Και τον Σεπτέμβριο είχε γίνει το ίδιο", συμπληρώνοντας: "Τη Δευτέρα θα γνωρίζω σίγουρα πόσες νέες συντάξεις θα δώσουμε. Στο περίπου θα είναι 5.000. Η πληρωμή του Οκτωβρίου έγινε, αυτές (οι νέες συντάξεις) είναι από την 1η έως τις 10 Οκτωβρίου. Αυτοί οι άνθρωποι θα πληρώνονταν την 1η Οκτωβρίου και τώρα θα πληρωθούν στις 10".

Αναφορικά με τη διαρροή εγγράφου για εργασία των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ το Σαββατοκύριακο προκειμένου να εκδοθούν οι νέες συντάξεις, είπε πως "το έγγραφό μου δεν είχε την έννοια της υποχρεωτικότητας για την εργασία των υπαλλήλων το Σαββατοκύριακο. Είναι σαφές αυτό. Από πού προκύπτει εργασία το Σαββατοκύριακο;".

Τέλος, πρόσθεσε πως στις 31/12/2014 οι εκκρεμότητες των νέων συντάξεων ήταν 168.000, στις 31/12/2016 ήταν 145.000 και στις 30 Σεπτεμβρίου ανέρχονταν σε 33.000. "Από 1/1/2017 έως 30/9/2017 πληρώθηκαν 88.000 νέες οριστικές κύριες συντάξεις", είπε ο κ. Μπακαλέξης.

Πάντως σύμφωνα με το protothema.gr, περίπου 500 υπάλληλοι του ΕΦΚΑ που πήγαν να εργαστούν το Σάββατο διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν να μπουν στα ηλεκτρονικά συστήματα της ΗΔΙΚΑ!

Κι αυτό διότι, όπως καταγγέλλουν αρμόδιοι, κάποιοι δεν είχαν φροντίσει να ενημερώσουν τις υπηρεσίες ότι τα ηλεκτρονικά υπολογιστικά συστήματα της ΗΔΙΚΑ θα έπρεπε να λειτουργούν εκτάκτως σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή!

Με απλά λόγια, οι αρμόδιοι υπάλληλοι δεν μπορούν να υπολογίσουν την ασφαλιστική κλάση για να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες συνταξιοδότησης των δικαιούχων!

Το πρόβλημα παραδέχθηκε ο κ. Μπακαλέξης υποστηρίζοντας ότι το υπολογιστικό σύστημα ΗΔΙΚΑ πράγματι δεν λειτουργούσε για μια ώρα το πρωί του Σαββάτου. «Έκανε back up το σύστημα» είπε ο κ. Μπακαλέξης και εξήγησε ότι πλέον το σύστημα λειτουργεί και η διαδικασία ολοκλήρωσης της απονομής περίπου 5.000 από τις εκκρεμείς συντάξεις βρίσκεται σε εξέλιξη.