Ε. Καρακώστα: Με το πολυνομοσχέδιο δεν κόβουμε κάτι

Ε. Καρακώστα: Με το πολυνομοσχέδιο δεν κόβουμε κάτι

Την καινοφανή θεωρία το πολυνομοσχέδιο που προβλέπει περικοπές σε συντάξεις δεν «κόβει» κάτι, αφού πρόκειται απλά για επικύρωση ήδη... «κομμένων» υποστήριξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Εύη Καρακώστα.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 και σχολιάζοντας τα οικονομικά μέτρα που περιλαμβάνει το κυβερνητικό πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, η Εύη Καρακώστα είπε τα εξής: «Αυτά τα έχουμε ήδη ψηφίσει, το θυμόσαστε; Μιλάτε για αυτό που ψηφίζουμε που είναι η επικύρωση για να μην ξεχνιόμαστε. Η μείωση των συντάξεων δεν είναι καινούργιο, το ίδιο και το αφορολόγητο».

Όσον αφορά τις δηλώσεις Φίλη και τη δριμεία κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση τη Δευτέρα, η κυρία Καρακώστα υποστήριξε ότι «ο Φίλης έβγαλε μια προωθητική άποψη. Αυτό που θα περισσέψει να καλύψει ορισμένες πτυχές της οικονομίας. Δεν είπε κάτι διαφορετικό».

Ερωτηθείσα για την παραχώρηση της «μακεδονικής» γλώσσας στα Σκόπια η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε «όποια γλώσσα χρησιμοποιούν οι άνθρωποι, αυτή να αναγνωριστεί. Έχουμε τη γλώσσα αυτή που έχει αναγνωριστεί από το 1977, μην βάζουμε καινούργια ζητήματα». Αναρωτήθηκε, δε, αν ένας άνθρωπος που είναι 50 ή 60 χρονών μπορεί να αλλάξει τη γλώσσα του; «Είναι ορισμένα θέματα που δεν είναι προς συζήτηση», πρόσθεσε.

Κατά την κυρία Καρακώστα είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να υπάρξει συμφωνία με την πΓΔΜ. «Το erga omnes το θέλουμε γιατί αυτό σημαίνει ότι θα έχουν κοινή ονομασία στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Αυτά δεν συζητούνται, είναι μέσα στη συμφωνία», συμπλήρωσε.

Κληθείσα, τέλος, να τοποθετηθεί για τη διαφωνία του Πάνου Καμμένου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε «αν διαφωνήσει, διαφώνησε. Με το ζόρι να ψηφίσει κάτι που δεν θέλει δεν γίνεται».

«Πάμε μαζί μέχρι τέλος αυτού του σημείου, μέχρι το 2019 με τους ΑΝΕΛ» συμπλήρωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.