Δυσαρέσκεια Τσαβούσογλου για το «μπλόκο» στη Γαλατασαράϊ

Δυσαρέσκεια Τσαβούσογλου για το «μπλόκο» στη Γαλατασαράϊ

Να δώσει πολιτική διάσταση σε ένα θέμα καθαρά υγειονομικών κανόνων επιχείρησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, χαρακτηρίζοντας με μήνυμά του στο twitter «απαράδεκτη» τη στάση των ελληνικών αρχών, οι οποίες δεν επέτρεψαν την είσοδο της αποστολής της Γαλατασαράι στη χώρα, καθώς αρνήθηκε να υποβληθεί σε  rapid test.

«Η καλή θέληση και η άδικη μεταχείριση που αντιμετώπισε η ομάδα ποδοσφαίρου μας στην Ελλάδα είναι απαράδεκτη. Είμαστε πάντα με όλες τις ομάδες μας», έγραψε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών στο twitter. 

Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική  αποστολή, αρνήθηκε να υποβληθεί σε rapid test σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα ελληνική νομοθεσία και για αυτό το λόγο με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, δεν επετράπη η είσοδος των μελών της αποστολής στη χώρα μας.

Μάλιστα, αργά το βράδυ η τουρκική  TRThaber, ανέφερε ότι ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, στον οποίων, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μίλησε για ταλαιπωρία και κακομεταχείριση της Γαλατασαράι στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».