ΔΥΠΑ: Παράταση ως 31/8 του προγράμματος κατάρτισης για 80.000 ανέργους

ΔΥΠΑ: Παράταση ως 31/8 του προγράμματος κατάρτισης για 80.000 ανέργους

Παράταση έως το τέλος του μηνός ανακοίνωσε η ΔΥΠΑ, για την υποβολή αιτήσεων στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατάρτισης 80.000 ανέργων. Το πρόγραμμα στοχεύει στην αναβάθμιση ψηφιακών και πράσινων δεξιοτήτων «νέας γενιάς» ενώ οι καταρτιζόμενοι αποκτούν πιστοποίηση στο αντικείμενο κατάρτισης.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος της δράσης είναι η αποτελεσματική διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και η ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους.

Οι ωφελούμενοι που θα υποβάλουν αίτηση έως και 31 Αυγούστου και εφόσον πληρούν τις βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής, θα ενταχθούν στο Μητρώο Ωφελουμένων (Α’ φάσης).

Στη συνέχεια οι ωφελούμενοι θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν, από τη λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων κατάρτισης που εμφανίζεται στον κάθε ωφελούμενο, σύμφωνα με το εκπαιδευτικό επίπεδο (απόφοιτος υποχρεωτικής εκπαίδευσης, δευτεροβάθμιας, τριτοβάθμιας κλπ.) καθώς και τα λοιπά ακαδημαϊκά προσόντα που έχει ο ίδιος δηλώσει. Η εν λόγω λίστα θα ανανεώνεται διαρκώς.

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα υποβολής αίτησης για συμμετοχή στο πρόγραμμα έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει τα 18 έτη, είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων της ΔΥΠΑ και είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Κάθε ωφελούμενος που θα ολοκληρώσει το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης και αποκτήσει την Πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων δικαιούται να λάβει εκπαιδευτικό επίδομα που ανέρχεται σε 5 ευρώ/ώρα κατάρτισης, συνολικά από 250 έως 1.000 ευρώ, μέσω voucher, ανάλογα με το πρόγραμμα και τις ώρες παρακολούθησης.