Δύο τραυματίες από πυροβολισμούς σε λύκειο στο Μέριλαντ των ΗΠΑ - Νεκρός ο δράστης

Δύο τραυματίες από πυροβολισμούς σε λύκειο στο Μέριλαντ των ΗΠΑ - Νεκρός ο δράστης

Μαθητής πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά δύο συμμαθητές του στο λύκειο Great Mills στο νότιο Μέριλαντ των ΗΠΑ, πριν τον πυροβολήσει και τον τραυματίσει θανάσιμα φρουρός ασφαλείας του σχολικού συγκροτήματος, έγινε γνωστό από αξιωματικό της αστυνομίας.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, από τα δύο θύματα, μια νεαρή κοπέλα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ η κατάσταση της υγείας ενός αγοριού χαρακτηρίζεται ως «σταθερή».  

Ο φρουρός ασφαλείας δεν τραυματίστηκε και οι 1.600 μαθητές του δημόσιου σχολείου απομακρύνθηκαν από το σχολικό συγκρότημα με τη συνοδεία αστυνομικών.

Τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν διευκρινιστεί όπως γνωστοποίησε ο σερίφης της κομητείας.

Νωρίτερα, το λύκειο Great Mills είχε αποκλειστεί και το γραφείο του σερίφη με μήνυμα στο Twitter είχε καλέσει τους γονείς να μην πλησιάζουν στο σχολικό συγκρότημα.

Το λύκειο Great Mills έχει περίπου 1.600 μαθητές ηλικίας από 14 έως 18 ετών.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία μαθητή στο δίκτυο CNN, η οποία δόθηκε τηλεφωνικώς, οι πυροβολισμοί έπεσαν λίγο μετά την έναρξη των μαθημάτων σήμερα γύρω στις 08:00 (τοπική ώρα, 14:00 ώρα Ελλάδας).

Στο λύκειο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή δυνάμεις της αστυνομίας καθώς και ομοσπονδιακοί πράκτορες του Γραφείου για τα Οινοπνευματώδη, τον Καπνό, τα Πυροβόλα Όπλα και τα Εκρηκτικά.

Φωτογραφία: AP/Alex Brandon