Δύο συλλήψεις για τα επεισόδια στο ΑΠΘ - Τραυματισμός αστυνομικού

Δύο συλλήψεις για τα επεισόδια στο ΑΠΘ - Τραυματισμός αστυνομικού

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε σήμερα η Αστυνομία, μετά τα επεισόδια που έγιναν έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ. Σύμφωνα με την Αστυνομία, Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ελαφρά αστυνομικός.

Στο ΑΠΘ επικράτησε για δεύτερη μέρα ένταση, καθώς μέλη φοιτητικών σχημάτων του αντιεξουσιαστικού χώρου προσπαθούν να παρεμποδίσουν κατασκευαστικές εργασίες στον χώρο του Τμήματος Βιολογίας, που επί 34 χρόνια στέγαζε την αποκαλούμενη κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το voria.gr, συνεχίζονται οι εργασίες στο «Στέκι στο Βιολογικό» παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων των ΜΑΤ εντός του Πανεπιστημίου.

Μετά την έναρξη των σημερινών εργασιών, ομάδα φοιτητών που αντιτίθενται στη μετατροπή του κτηρίου της πρώην κατάληψης συγκεντρώθηκαν στο ΑΠΘ με σκοπό να διακόψουν τις εργασίες.

Νωρίτερα, δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν από το πρωί στο σημείο για την  έναρξη των εργασιών εισήλθαν εντός του κάμπους και απέκλεισαν την πρόσβση στο σημείο, περιορίζοντας τους συγκεντρωμένους μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών.

Η κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό» εκκενώθηκε μετά από 34 χρόνια στις 31 Δεκεμβρίου 2021 από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.