Δύο συλλήψεις για τα επεισόδια στα Εξάρχεια

Δύο συλλήψεις για τα επεισόδια στα Εξάρχεια

Ένας 40χρονος Ελληνας και ένας 17χρονος Αλβανός συνελήφθησαν για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στην περιοχή των Εξαρχείων μετά από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα, που δολοφόνησε τον Αλέξη Γρηγορόπουλο.

Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ ομάδες αγνώστων έριξαν μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών, στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Διδότου στα Εξάρχεια.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης κάποια μπλοκ είχαν επιχειρήσει να κατευθυνθούν προς το Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, ωστόσο αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί στη Χαρίλαου Τρικούπη κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα η πορεία να αλλάξει κατεύθυνση και να καταλήξει στην πλατεία Εξαρχείων.

Η πορεία διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε μία μέρα μετά την αποφυλάκιση του του καταδικασμένου για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, πρώην ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις εννέα το βράδυ της Τετάρτης.

Με πανό και συνθήματα οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους την απόφαση του δικαστηρίου να αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του «πρότερου σύννομου βίου» στον Επαμεινώνδα Κορκονέα που «έσπασε» τα ισόβια και οδήγησε στην αποφυλάκισή του.

Φωτογραφίες intime news