Διπλωματικές πηγές:  Έχουμε απαντήσει στο σύνολο των έωλων τουρκικών αιτιάσεων

Διπλωματικές πηγές: Έχουμε απαντήσει στο σύνολο των έωλων τουρκικών αιτιάσεων

Απάντηση στις νέες δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου έδωσαν ελληνικές διπλωματικές πηγές, σχολιάζοντας ότι «δεν θα μπούμε σε μια στείρα αντιπαράθεση δηλώσεων. Έχουμε απαντήσει με χάρτες και επιστολές στο σύνολο των έωλων τουρκικών αιτιάσεων»

Αφορμή για την ελληνική αντίδραση ήταν οι νέες δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου,  που κατηγόρησε την Ελλάδα ότι επιδίδεται σε δημαγωγία και ανέντιμη ρητορική. Παράλληλα πρόσθεσε ότι η χώρα μας «δεν μπορεί να δώσει νομική απάντηση» στις επιστολές της Άγκυρας προς τον ΟΗΕ.

Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι «η Ελλάδα κλαίγεται στη διεθνή κοινότητα ότι θα της επιτεθούμε».

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν στην ΕΡΤ ότι η Ελλάδα έχει απορρίψει με νομικά επιχειρήματα βασισμένα στο Διεθνές Δίκαιο όλες τις τουρκικές αιτιάσεις.

«Δεν θα μπούμε σε μια στείρα αντιπαράθεση δηλώσεων. Έχουμε απαντήσει με χάρτες και επιστολές στο σύνολο των έωλων τουρκικών αιτιάσεων» σχολίασαν χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu ο Τσαβούσογλου πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων με κάθε κόστος καθώς όπως είπε «η άρνηση των δικαιωμάτων της βόρειας Κύπρου είναι άρνηση της ταυτότητας των Τουρκοκυπρίων, δεν έχουμε άλλα 50 χρόνια να χάσουμε»