Δημοσκόπηση NBC News/Wall Street Journal: 9% προβάδισμα ο Τζ. Μπάιντεν

Δημοσκόπηση NBC News/Wall Street Journal: 9% προβάδισμα ο Τζ. Μπάιντεν

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να υπολείπεται στις δημοσκοπήσεις έναντι του αντιπάλου του υποψηφίου των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, καθώς περισσότερο από το 60% των ψηφοφόρων υποστηρίζουν ότι η αντιμετώπιση του κορονοϊού από την κυβέρνηση ήταν ανεπιτυχής και μόνο ένας στους πέντε Αμερικανούς πιστεύει ότι η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Αυτά είναι δύο από τα σημαντικότερα ευρήματα της τελευταίας δημοσκόπησης για λογαριασμό των NBC News/ Wall Street Journal, λίγες μόλις μέρες μετά την απόφαση του Μπάιντεν να επιλέξει την Γερουσιαστή Καμάλα Χάρις ως συνυποψήφια του και ώρες πριν ξεκινήσει το συνέδριο των Δημοκρατικών.

Ο Μπάιντεν βρίσκεται μπροστά από τον Τραμπ με 9% μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, 50% έως 41%, ενώ ο πρώην αντιπρόεδρος έχει διψήφια διαφορά έναντι του Τραμπ σε θέματα που αφορούν τον κορονοϊό, τη μετανάστευση, την υγειονομική περίθαλψη, τις φυλετικές σχέσεις και την ένωση της χώρας.

Σύμφωνα  μάλιστα με τις τελευταίες εννέα δημοσκοπήσεις των NBC News / WSJ Street Journal, o Μπάιντεν διατηρεί σταθερά προβάδισμα έναντι του Τραμπ το οποίο κυμαίνεται από 6% έως 11%.

Πριν λίγες μέρες, υπόψιν, έρευνα για λογαριασμό του δικτύου Fox News έδινε 49% στον υποψήφιο των Δημοκρατικών και 42% στον σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ σε εθνικό επίπεδο, την ώρα που δημοσκόπηση του δικτύου CNBC/Change Research έφερνε τον Μπάιντεν μπροστά στις "κρίσιμες" πολιτείες του Ουισκόνσιν, της Πενσυλβάνια, του Μίσιγκαν, της Φλόριντα και της Αριζόνα.