Δημοσκόπηση Marc: To 74% των ανεμβολίαστων δηλώνει ότι δεν θα κάνει το εμβόλιο

Δημοσκόπηση Marc: To 74% των ανεμβολίαστων δηλώνει ότι δεν θα κάνει το εμβόλιο

Το 74% των ανεμβολίαστων δηλώνει ότι δεν θα κάνει το εμβόλιο, ενώ μόνο το 26% προγραμματίζει ή σκέφτεται να εμβολιαστεί, όπως προκύπτει από το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης που πραγματοποίησε η Marc και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 το βράδυ της Τρίτης.

Όσον αφορά στην κομματική προτίμηση των ανεμβολίαστων, το 18,9% των ερωτηθέντων δήλωσε πως ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ, 18,6% την Ελληνική Λύση, ενώ 12,2% δήλωσε πως ψηφίζει Νέα Δημοκρατία.

«Θετικά ή μάλλον θετικά» αξιολόγησε την αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (52%).

Δυσαρεστημένοι από την διαχείριση της πανδημίας, παρουσιάστηκαν όσοι δηλώνουν πως δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19.

Επίσης, το 53,2% των εμβολιασμένων κρίνει ως σωστή την απόφαση να πραγματοποιηθούν κανονικά οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, ενώ υπέρ τάσσεται και το 80,7% των ανεμβολίαστων.

Στον απόηχο της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων απάντησε πως θεωρεί τη Γαλλία ως την πιο φιλική χώρα προς την Ελλάδα (70,2%), ενώ ακολουθούν οι ΗΠΑ (35,9%). Αίσθηση προκαλεί πως μόλις 4% συγκέντρωσε η Γερμανία.

Τέλος, στο ερώτημα «Από ποιες χώρες θέλουμε επενδυτές;», ψηλά στις προτιμήσεις εμφανίζονται ΗΠΑ, Γαλλία, Σαουδική Αραβία, Κίνα και Ρωσία.

Διαβάστε ακόμη:

Δημοσκόπηση Marc: Υπέρ της ελληνογαλλικής συμφωνίας το 75,2% των πολιτών - Στο 13,5% η διαφορά ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ