Δημοσκόπηση ABC News/Washington Post:  Προβάδισμα Μπάιντεν στην Πενσυλβάνια- «Στήθος με στήθος» η Φλόριντα

Δημοσκόπηση ABC News/Washington Post:  Προβάδισμα Μπάιντεν στην Πενσυλβάνια- «Στήθος με στήθος» η Φλόριντα

Δυο μέρες πριν τις προεδρικές εκλογές, o Τζο Μπάιντεν διατηρεί προβάδισμα έναντι του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσυλβάνια την ώρα που η μεταξύ τους διαφορά ειναι οριακή στην Φλόριντα.

Στην τελευταία δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας Washington Post και ABC News, στη Φλόριντα, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει 50% υποστήριξη μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων έναντι του 48% του Μπάιντεν. Στην αντίστοιχη δημοσκόπηση στις 20 Σεπτεμβρίου, η διαφορά ήταν 51% -47%. Ο Τραμπ κέρδισε την πολιτεία με 112.911 ψήφους, διαφορά το 2016. 

Στην Πενσυλβάνια, η διαφορά είναι 51% -44%, υπέρ του Μπάιντεν, ένα πλεονέκτημα 7 μονάδων για τους Δημοκρατικούς. Την ίδια διαφορά έδινε και μια άλλη δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας Morning Call. 

Αυτή τη στιγμή, η Πενσυλβάνια μοιάζει με τη πιο σημαντική πολιτεία των εκλογών του 2020. Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ιστοσελίδας FiveThirtyEight, η Πενσυλβάνια είναι μακράν εκείνη η πολιτεία που μπορεί να δώσει είτε στον Πρόεδρο Τραμπ είτε στον Τζο Μπάιντεν το εκλεκτορικό κολέγιο. Η Πενσυλβάνια είναι τόσο σημαντική που δίνει στον Τραμπ πιθανότητα 2% να κερδίσει την προεδρία εάν χάσει την πολιτεία - και 30% στον Μπάιντεν πιθανότητα νίκης, αν χάσει την πατρογονική του εστία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ το 2016 έγινε ο πρώτος υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που κέρδισε την εν λόγω πολιτεια μετά τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο το 1988. Αυτό γιατί, ανω του 55% του πληθυσμού της Πενσυλβάνια οι οποίοι είναι λευκοί χωρίς πτυχίο και δήλωναν εκ παραδόσεως Δημοκρατικοί, ψήφισαν εν τέλει τον σημερινό πρόεδρο.