Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για την επίταξη ιδιωτών γιατρών - Ποιους αφορά

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για την επίταξη ιδιωτών γιατρών - Ποιους αφορά

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως το ΦΕΚ για την επίταξη ιδιωτών γιατρών που θα καλύψουν τα κενά στα νοσοκομεία της χώρας, όπως είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει πρόκειται για ειδικότητες Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ θα καταβληθεί αποζημίωση για χρονικό διάστημα ενός μήνα και αφορά στους ιδιώτες ιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥ και έχουν την επαγγελματική τους έδρα εντός των περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας.

Οι γιατροί των ανωτέρω ειδικοτήτων που «επιστρατεύονται» θα πρέπει, σύμφωνα με το ΦΕΚ, να εμφανισθούν στις 08:00 της επόμενης ημέρας για την επίδοση του φύλλου επίταξης στον τόπο που ορίζεται εντός του φύλλου.

Η αιτιολόγηση για την επίταξη γίνεται στο ΦΕΚ ως εξής: Εξυπηρετεί «την ανάγκη αντιμετώπισης της πανδημίας, δεδομένου ότι η τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, η πληρότητα κλινών κορονοϊού COVID-19 στην εδαφική περιοχή της 3ης, της 4ης και της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και η καθημερινή μετατροπή νέων κλινικών σε κλινικές COVID-19 καθιστούν επιτακτική την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των δημόσιων δομών υγείας, για την περίθαλψη των νοσούντων από κορωνοϊό COVID-19».

Δείτε το ΦΕΚ:

pdf