Δήμαρχος Μενεμένης: Τα Συμμαχικά Νεκροτάφεια εκχωρήθηκαν στο Υπερταμείο

Δήμαρχος Μενεμένης: Τα Συμμαχικά Νεκροτάφεια εκχωρήθηκαν στο Υπερταμείο

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και στον υπουργό Οικονομικών, την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, τη διευθύνουσα σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠΑΕ) και την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΕΤΑΔ ΑΕ, έστειλε ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Στην επιστολή αυτή, ο κ. Κυρίζογλου επισημαίνει ότι 29 ακίνητα που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του δήμου συμπεριλαμβάνονται στα 10.119 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα που τελούν υπό μεταβίβαση στην ΕΤΑΔ ΑΕ. Εκφράζει, παράλληλα, την ανησυχία του και ζητά να αποφευχθεί κάθε ενέργεια που θα αποτρέψει την ολοκλήρωση διαδικασιών και την υλοποίηση έργων που σχετίζονται με τις εκτάσεις αυτές.

Στα παραπάνω ακίνητα, σύμφωνα με τον ίδιο, συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, τα Συμμαχικά Νεκροταφεία (Ζέιτενλικ) με ΚΑΕΚ 190111708031, το Ινδικό Νεκροταφείο με ΚΑΕΚ 190693105027, το πρώην Στρατόπεδο «Μέγας Αλέξανδρος» με ΚΑΕΚ 190110101114, το οικόπεδο στο οποίο πρόκειται να ανεγερθεί το διδακτήριο του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου-Λυκείου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και ο Ιερός Ναός του Αγίου Πολυκάρπου με ΚΑΕΚ 190691107001 και άλλα.

Ειδικά για το πρώην στρατόπεδο «Μέγας Αλέξανδρος» ο δήμαρχος ζητά την τήρηση της παραχώρησής του από την Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου (ΚΕΔ) με δεδομένο ότι επίκειται στο άμεσο μέλλον η οριστική θεσμική έγκριση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ήδη κατατεθέντος Ειδικού Χωρικού Σχεδίου και η ολοκλήρωση της αξιοποίησης της συγκεκριμένης έκτασης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ