Δικηγόροι προς Στ. Κοντονή: Να μην προχωρήσει η ίδρυση «Ενιαίου Δικαστηρίου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας»

Δικηγόροι προς Στ. Κοντονή: Να μην προχωρήσει η ίδρυση «Ενιαίου Δικαστηρίου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας»

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής, με επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, ζητεί να σταματήσει η διαδικασία κύρωσης της συμφωνίας για την ίδρυση Ενιαίου Δικαστηρίου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και να αρχίζει αμέσως ο διάλογος με τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Αναλυτικότερα, ο κ. Αλεξανδρής ζητεί από τον υπουργό Δικαιοσύνης να μην προχωρήσει η διαδικασία κύρωσης της ως άνω συμφωνίας πριν γίνει συστηματική διαβούλευση και ουσιαστικός διάλογος με τους άμεσα ενδιαφερόμενους φορείς (Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, ΔΣΑ, επιμελητήρια και λοιπούς επιχειρηματικούς φορείς) και πριν σταθμιστούν οι συνέπειες της υπό συζήτηση συμφωνίας στην εσωτερική έννομη τάξη και την εθνική μας οικονομία. 

Ακόμη, ο κ. Αλεξανδρής θεωρεί αυτονόητο ότι θα έπρεπε να έχει κληθεί ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ), να λάβει θέση σ'' αυτό το καίριο θέμα, που άπτεται, μεταξύ άλλων, της δικαιοδοσίας των ελληνικών δικαστηρίων καθώς και της δικηγορικής πρακτικής στον τομέα του εμπορικού δικαίου (ένδικη προστασία διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας).

Την επιστολή του ο κ. Αλεξανδρής την κοινοποιεί στον υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ.κ. Παπαδημητρίου και Χαρίτση, αντίστοιχα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ