Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνέχεια με την κατάθεση αστυνομικού

Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνέχεια με την κατάθεση αστυνομικού

Ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης Κωνσταντίνος Κοτσοβός καταθέτει στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο μάρτυρας, που βρισκόταν στο περιπολικό το οποίο έσπευσε στον τόπο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα αφού είχε διαπραχθεί το έγκλημα, κατέθεσε πως το επίμαχο βράδυ έλαβαν με τον οδηγό του σήμα από το κέντρο τους για συμπλοκή που πιθανόν «να ήταν μεταξύ φιλάθλων». Όπως διευκρίνισε, όταν έφτασαν στο σημείο, ήδη, είχε συλληφθεί ο δράστης της δολοφονίας, Γιώργος Ρουπακιάς.

Ωστόσο, στη συνέχεια της κατάθεσής του, ο αστυνομικός διευκρίνισε πως ο ίδιος εκτίμησε ότι το επεισόδιο για το οποίο κλήθηκαν ήταν μεταξύ φιλάθλων. Επίσης, κατέθεσε ότι βάσει των εντολών του κέντρου προχώρησαν σε αναζήτηση ατόμων με μαύρα ρούχα και μηχανάκια συγκεκριμένου χώρου, τα οποία ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής.

Εξεταζόμενος από την πολιτική αγωγή, υποστήριξε ότι για τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής έχει ακούσει στην τηλεόραση, ότι δεν γνωρίζει για την ιεραρχία της οργάνωσης και ότι δεν έχει ακούσει το κυρίαρχο σύνθημά της, «αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή».

Το δικαστήριο που δικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής διέκοψε για την ερχόμενη Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, ωστόσο οι συνήγοροι υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής έχουν δηλώσει ότι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους λόγω της 24ωρης απεργίας στην οποία συμμετέχει και ο ΔΣΑ. Έτσι, η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί την Παρασκευή.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ