Διευρύνεται το χάσμα ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ για το Σύμφωνο Συμβίωσης

Διευρύνεται το χάσμα ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ για το Σύμφωνο Συμβίωσης

Νέα κόντρα ανάμεσα στους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον ΣΥΡΙΖΑ έλαβε χώρα στη Βουλή με αφορμή την επεξεργασία του νομοσχεδίου για την επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια. Αυτή την φορά, πάντως, η «μάχη» δεν έγινε για την τεκνοθεσία αλλά για μια τροπολογία που κατάθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου, για την οποία ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλος επιφυλάχθηκε! Ειδικότερα, η κυρία Κατριβάνου ζητά να αλλάξει το άρθρο 347 του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει τις κυρώσεις για την παρα φύση ασέλγεια και σε ανηλίκους.

Ειδικότερα, η διάταξη του Ποινικού Κώδικα που ζητά να καταργηθεί η κυρία Κατριβάνου αναφέρει: ««Άρθρο 347 - Ποινικός Κώδικας - Ασέλγεια παρά φύση1. Η παρά φύση ασέλγεια μεταξύ αρρένων που τελέστηκε: α) με κατάχρηση μιας σχέσης εξάρτησης που στηρίζεται σε οποιαδήποτε υπηρεσία· β) από ενήλικο με αποπλάνηση προσώπου νεότερου από δεκαεπτά ετών ή από κερδοσκοπία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών. 2. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και όποιος ασκεί την ασέλγεια της παρ. 1 κατ'' επάγγελμα».

«Κυρία Κατριβάνου δεν γνωρίζετε νομικά. Λέτε για το 347 ότι δεν συντρέχει λόγος εξειδικευμένης ρύθμισης. Ποιο είναι όμως το προστατευόμενο υλικό; Μήπως συνδέεται με την παιδοφιλία και την πορνογραφία ανηλίκων», τόνισε ο κ. Κόκκαλης και συνέχισε: «το άρθρο δεν διώκει την ομοφυλοφιλία αλλά την εκμετάλλευση ανηλίκων.  Ο νομοθέτης διώκει την ασέλγεια σε  ανήλικο μικρότερο από 17 ετών. Το αρ. 347 περιλαμβάνει και την παιδοφιλία η κατάργησή του είναι εκτός νομικής και ηθικής πραγματικότητας».

Τον λόγο, μάλιστα, έλαβε και ο έτερος βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης αποδομώντας ουσιαστικά το νομοθέτημα της κυβέρνησης. «Το σύμφωνο συμβίωσης θα μπορούσε να μην έρθει τώρα. Θα μπορούσαμε να συζητάμε κάτι άλλο σήμερα. Είναι ένα σύμφωνο συμβίωσης το οποίο είμαι πεπεισμένος ότι παραπέμπει σε συνέχεια ώστε και τα ομόφυλα ζευγάρια να μπορούν να προβαίνουν σε γάμο και υιοθεσία. Προσκρούει στις πατριωτικές και θρησκευτικές αντιλήψεις της κοινωνίας. Η ομοφυλία παραπέμπει σε μικρή ομάδα σεξουαλικά παρεκτρεπομένων» είπε χαρακτηριστικά.

Οι ΑΝΕΛ καταψήφισαν όλα τα άρθρα του ν/σ το οποίο όμως εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή με τη θετική ψήφο της αντιπολίτευσης μολονότι η ΝΔ επιφυλάχθηκε.

 


Α.Δ.