Διευκρινίσεις για τον εμβολιασμό παιδιών που είχαν επαφή με κρούσμα

Διευκρινίσεις για τον εμβολιασμό παιδιών που είχαν επαφή με κρούσμα

Πληθαίνουν οι περιπτώσεις παιδιών, τα οποία, λίγες ημέρες πριν από το προγραμματισμένο ραντεβού τους για εμβολιασμό έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα κορονοϊού στην τάξη τους ή στο ευρύτερο περιβάλλον τους. Στις περιπτώσεις αυτές επικρατεί σύγχυση για το εάν τα παιδιά αυτά θα πρέπει να προχωρήσουν κανονικά σε εμβολιασμό ή να περιμένουν μερικές ημέρες για να διαπιστωθεί εάν έχουν μολυνθεί.

Διευκρινίσεις έδωσαν, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής, λοιμωξιολόγος και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Γιώργος Συρογιαννόπουλος, αλλά και ο Πρ. του ΙΣΛ και παιδίατρος Ντίνος Γιαννακόπουλος. Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα παιδιά 5-11 ετών προχωρούν κανονικά στον εμβολιασμό τους με αρνητικό rapid test της ίδιας μέρας και εφόσον δεν έχουν συμπτώματα.

Οι ειδικοί καθησυχάζουν λέγοντας πως, ακόμη και αν τα παιδιά κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό και βγουν θετικά στην πορεία, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, λένε οι ειδικοί. 

Σε περίπτωση που ένα παιδί βγει θετικό σε rapid test προ του εμβολιασμού, τότε περιμένει ένα τρίμηνο για να προχωρήσει σε εμβολιασμό.