Διασώθηκε ο χειριστής, δύο οι νεκροί - Βρέθηκε σώος και ο τέταρτος του πληρώματος
Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο

Διασώθηκε ο χειριστής, δύο οι νεκροί - Βρέθηκε σώος και ο τέταρτος του πληρώματος

Νεκροί είναι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δύο από τους τέσσερις επιβαίνοντες του πυροσβεστικού ελικοπτέρου που επιχειρούσε κατάσβεση στο νησί και έπεσε στη θαλάσσια περιοχή Πλάκα οι οποίοι εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Σάμου.

Διεσώθη και είναι καλά στην υγεία του ο Ρουμάνος πιλότος του ελικοπτέρου, ενώ, σύμφωνα με το Λιμενικό  εντοπίστηκε σώος και ο τέταρτος χειριστής του πληρώματος, ο οποίος μεταφέρεται στη μονάδας Υγείας του νησιού. 

Στο ελικόπτερο επέβαιναν τέσσερα άτομα, ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί χειριστές και ένας Έλληνας σύνδεσμος-μεταφραστής.

 Από πλευράς διερεύνησης του αεροπορικού ατυχήματος, ο Αερολιμενάρχης Σάμου έχει ενημερώσει την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων (που υπάγεται στο υπουργείο Μεταφορών) για να προχωρήσει στη διερεύνηση των αιτιών.

Τοπικό μέσο κατέγραψε τη διάσωση ενός εκ του πληρώματος, του Ρουμάνου υπηκόου, ο οποίος μεταφέρεται με το ΕΚΑΒ Σάμου στο νοσοκομείο, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τους άλλους τρεις. 

Photo from Samos24.gr

Νωρίτερα, σύγχυση επικρατούσε με τον αριθμό των διασωθέντων καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο αριθμός τους ήταν δύο, ωστόσο Λιμενικό και Πυροσβεστική έκαναν λόγο για έναν. 

Tο τοπικό μέσο ενημέρωσης SAMOS24.GR, ανήρτησε στo Facebook φωτογραφία που φέρεται να αποτυπώνει τη στιγμή της πτώσης.

Στο μεταξύ, μαίνεται η μεγάλη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία στην περιοχή Παλαιοχώρι Μαραθοκάμπου Σάμου.

Στον τόπο της φωτιάς έσπευσαν άμεσα όλες οι επίγειες δυνάμεις του νησιού με 15 οχήματα και 38 πυροσβέστες, εθελοντές από τα πυροσβεστικά κλιμάκια ενώ από αέρος επιχειρούσε μέχρι την πτώση του και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που σταθμεύει στο αεροδρόμιο της Σάμου.

Οι άνεμοι που πνέουν στη Σάμο είναι έντασης 6 μποφόρ. Έχουν κατεύθυνση βορειοδυτική κάτι που σύμφωνα με το Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ καθιστά δύσκολο το έργο της κατάσβεσης και επικίνδυνη την πορεία της φωτιάς.