Διανυκτερεύουν για ακόμα ένα βράδυ στο κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας 700 πρόσφυγες

Διανυκτερεύουν για ακόμα ένα βράδυ στο κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας 700 πρόσφυγες

Στις κερκίδες του Κλειστού Δημοτικού Κολυμβητηρίου Καβάλας θα διανυκτερεύσουν για ένα βράδυ οι 700 περίπου πρόσφυγες εκ των οποίων οι 150 είναι παιδιά, με το μικρότερο εξ αυτών να είναι ενός μόλις μηνός.

Ολόκληρος ο μηχανισμός του δήμου Καβάλας, εθελοντές, γιατροί όλων των ειδικοτήτων (κυρίως παιδίατροι και παθολόγοι), μέλη της διασυλλογικής κίνησης προσφοράς βοήθειας, βρίσκονται ολόκληρο το 24ωρο στου χώρους του κολυμβητηρίου, προσφέροντας κάθε δυνατή βοήθεια στους πρόσφυγες που έχουν ανάγκη.

Μέχρι στιγμής, ο δήμος Καβάλας έχει αναλάβει εξολοκλήρου τη σίτιση των προσφύγων, διανέμοντας περισσότερα 3.000 σάντουιτς, 5.000 μπουκάλια νερό, βρεφικά γάλατα τσάι και ειδή ρουχισμού. Το μεσημέρι οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Καβάλας μαγείρεψαν περισσότερες από 1.000 μερίδες φαγητό που πρόσφεραν στους πρόσφυγες, ενώ αύριο το πρωί φούρνοι της Καβάλας θα μοιράσουν σε όλους κουλούρια, γάλα και τσάι.

Σε δηλώσεις της σήμερα το μεσημέρι, η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, υπογράμμισε ότι ο δήμος Καβάλας και δεκάδες εθελοντές βρέθηκαν στο πλευρό των ανθρώπων που ζουν τη δική τους οδύσσεια. Ωστόσο, εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία της, καθώς οι υποδομές του κολυμβητηρίου δεν επαρκούν για όλους και επιπλέον η καθημερινή φροντίδα τους είναι μια τιτάνια προσπάθεια. Σημείωσε επίσης, ότι δεν έχει καμία πληροφόρηση για πότε θα μετακινηθούν αυτοί οι άνθρωποι, ενώ σημείωσε ότι το απόγευμα του Σαββάτου, θα καταπλεύσει στο επιβατικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος» ένα ακόμα πλοίο που θα μεταφέρει περί τους 1.000 πρόσφυγες.

Το απόγευμα, η κ. Τσανάκα έστειλε και επιστολή στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση στο Κλειστό Δημοτικό Κολυμβητήριο είναι οριακή και ότι κάθε ώρα που περνάει συσσωρεύονται προβλήματα που δύσκολα αντιμετωπίζονται, θέτοντας ως επιτακτική ανάγκη την άμεση μετακίνηση των προσφύγων και διευκρινίζοντας ότι ήδη άρχισαν να διαμαρτύρονται και οι ίδιοι, ζητώντας να φύγουν, είτε μεμονωμένα είτε κατά ομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ