Διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ έξω από τη ΓΑΔΑ

Διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ έξω από τη ΓΑΔΑ

Παναττική στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα η ΠΟΕΔΗΝ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κλήση συνδικαλιστών από το τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος για να δώσουν εξηγήσεις για κινητοποίηση της ομοσπονδίας στις 2 Απριλίου του 2018 έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως αναφέρει η ομοσπονδία, κλήση από τη ΓΑΔΑ έχουν λάβει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Γιαννάκος και η προεδρεύουσα του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός Γεωργάκη Παρασκευή.

Η κλήση, όπως λένε, πραγματοποιήθηκε για να εξεταστούν ανωμοτί στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης για πράξεις που σχετίζονται με τα αδικήματα της διατάραξης ειρήνης, της αντίστασης, της σωματικης βλάβης κ.α.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ η ενέργεια αυτή έχει στόχο «να φιμώσουν και να τσακίσουν κάθε φωνή αντίστασης που υψώνεται και κάνει κριτική στα πεπραγμένα τους» ακόμη η ομοσπονδία εγκαλεί την κυβέρνηση για «αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις που στόχο έχουν την καταστολή των κινητοποιήσεων».

Σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει:

«Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς» καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την κλήση για «παροχή εξηγήσεων» από τη ΓΑΔΑ – τμήμα προστασίας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος – του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννακού και της προεδρεύουσας του Σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός Παρασκευής Γεωργάκη για τη συγκέντρωση που έκανε η ΠΟΕΔΗΝ στις 2-4-18 έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους μπορούν και προστατεύουν την αξιοπιστία, την σοβαρότητα, την αυτονομία και την ελεύθερη έκφραση των συνδικάτων και του συνδικαλιστικού κινήματος.

Η δημοκρατία σήμερα απειλείται από τον φασισμό και την ακροδεξιά και καλούμε όλους τους υγειονομικούς σε κοινό μέτωπο αγώνα για τους θεσμούς και τις αξίες που διαχρονικά υπερασπιζόμαστε».