Διαμαρτυρία ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπ. Υγείας - «Σόου» Π. Πολάκη

Διαμαρτυρία ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπ. Υγείας - «Σόου» Π. Πολάκη

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν η ΠΟΕΔΗΝ και καθαρίστριες από διάφορα νοσοκομεία της χώρας που διεκδικούν μονιμοποίηση, σύσταση οργανικών θέσεων ή κατ' ελάχιστον παράταση των συμβάσεών τους μέχρι να διεξαχθεί ενιαίος διαγωνισμός.

Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έδωσε το δικό του... σόου. Συγκεκριμένα, ο κ. Πολάκης βγήκε από το υπουργείο με ντουντούκα και ζήτησε από τους εργαζομένους «τυφλή εμπιστοσύνη» καθώς, όπως τόνισε, αυτός εργάζεται για τα δικαιώματά τους.

Στη συνέχεια, στις εκκλήσεις του κ. Γιαννάκου πως πρέπει να τους ακούσει, απάντησε αρνητικά και απαξιωτικά, λέγοντας «σταμάτα μωρέ, το βρήκες το υπουργείο», ενώ ύστερ τους γύρισε την πλάτη, χωρίς καν να τους ακούσει με τον Μιχάλη Γιαννάκο να φωνάζει: «Έτσι κάνουν μωρέ, έτσι κάνουν;».

Οι καθαρίστριες τοποθέτησαν κάδους απορριμάτων, σκούπες και φαράσια στο πεζοδρόμιο και κρέμασαν τις ρόμπες τους σε ένα σκοινί. Επίσης, μοίρασαν φασολάδα της «ολιγαρκούς αφθονίας».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), οι καθαρίστριες από το Δρομοκαΐτειο, τον Άγιο Σάββα και το «Ελπίς» δεν αποκλείεται να προχωρήσουν σε πολυήμερη διαμαρτυρία έξω από το κτίριο της οδού Αριστοτέλους μέχρι να δικαιωθούν. 

Η ΠΟΕΔΗΝ στηρίζει την κινητοποίηση με στάση εργασίας που έχει κηρύξει από τις 9 έως τις 12 το πρωί.

«Έως εδώ και μη παρέκει! Οι καθαρίστριες που αποκαλέστηκαν τσίρκο από τον Αν. Υπουργό Υγείας θέλουν την δουλειά τους όπως η κυβέρνηση φρόντισε να εξασφαλίσει στις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών. Η ψηφοθηρική τακτική της κυβέρνησης δεν θα περάσει», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.