Διαγνωστικά τεστ για COVID-19 σε εργαζόμενους στην Περιφέρεια Αττικής

Διαγνωστικά τεστ για COVID-19 σε εργαζόμενους στην Περιφέρεια Αττικής

Μία προληπτική δράση ευρείας κλίμακας για την θωράκιση της υγείας των εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής με διαγνωστικά τεστ για τον Covid-19 πραγματοποιήθηκε, από 4 Κινητές Ομάδες Επίσκεψης στο Σπίτι (ΚΟΕΣ), χθες, στο κεντρικό κτήριο (Λ. Συγγρού 80-88), στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου «ΕΡΜΗΣ» της Περιφέρειας και του ΙΣΑ.

Συνολικά το κινητό κλιμάκιο των 8 ιατρών και 9 νοσηλευτών, λαμβάνοντας αυστηρά τις αναγκαίες προφυλάξεις, προέβη σε λήψη δείγματος ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος, από 342 στελέχη της Περιφέρειας υπό τoν συντονισμό του επικεφαλής του Κέντρου Επιχειρήσεων Δρ. Πάνου Ευσταθίου.

Με αφορμή τη δράση ο περιφερειάρχης και πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης επισήμανε ότι αποτελεί προτεραιότητά η ενίσχυση της πρόληψης και η θωράκιση της υγείας των εργαζομένων στη Περιφέρεια η οποία συμβάλλει με εξειδικευμένο τρόπο, στην εθνική προσπάθεια για την αναχαίτιση της επιδημίας. «Ένα δίκτυο γιατρών με τη συμμετοχή εξειδικευμένων νοσηλευτών εργάζεται καθημερινά για την διεξαγωγή των τεστ. Στόχος μας είναι μέσα από τις Κινητές αυτές Ομάδες να στηρίξουμε το έργο του ΕΟΔΥ», επισήμανε ο ίδιος.