Διαβόητος κακοποιός κατηγορούμενος για 60 δολοφονίες εκδόθηκε στη Ρωσία

Διαβόητος κακοποιός κατηγορούμενος για 60 δολοφονίες εκδόθηκε στη Ρωσία

Ο Ασλάν Γκαγκίεφ, γνωστός στον υπόκοσμο του οργανωμένου εγκλήματος ως «Τζάκο», ο οποίος βαρύνεται με κατηγορίες για 60 δολοφονίες, εκδόθηκε από την Αυστρία στην Ρωσία.

Το 2004 ο Τζάκο ίδρυσε την εγκληματική οργάνωσή του η οποία έχοντας 50 μέλη άρχισε να εκτελεί συμβόλαια θανάτου. Στα θύματά της συγκαταλέγονται πολιτικοί (μεταξύ των οποίων του δημάρχου του Βλαντικαφκάζ και του αντιπρόεδρου της Βόρειας Οσετίας), κρατικοί αξιωματούχοι, δικαστικοί και επιχειρηματίες.

Το 2014 εκδόθηκε εις βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης. Τον Ιανουάριο του 2015 συνελήφθη στην Βιέννη έχοντας στην κατοχή του πλαστό βουλγαρικό διαβατήριο.

Αυτή τη στιγμή αρκετά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εκτίουν πολυετείς ποινές κάθειρξης σε σωφρονιστικά καταστήματα της Ρωσίας, ενώ ένα από τα στελέχη μιας συμμορίας που λειτουργούσε ως παράρτημά της, ο Όλεγκ Γκαγκίεφ, έχει καταδικαστεί σε ισόβια.

Στις φυλακές βρίσκονται 16 μέλη της οργάνωσης ενώ για 13 μέλη της έχουν εκδοθεί διεθνή εντάλματα σύλληψης. Επίσης τέσσερα μέλη της, μεταξύ των οποίων και ο Ασλάν Γκαγκίεφ, έχουν συλληφθεί σε διάφορες χώρες και αναμένεται η έκδοση τους στην Ρωσία.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ