Δεν ενδιαφέρονται για το κύρος της Δικαιοσύνης

Δεν ενδιαφέρονται για το κύρος της Δικαιοσύνης

Ο τέως Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης και δικαστικός, Λέανδρος Ρακιντζής με αποκλειστική δήλωσή του στο Liberal, εκφράζει την αγωνία του για την τροπή που παίρνουν τα πράγματα στη  ελληνική Δικαιοσύνη.

«Είναι πραγματικά, θλιβερό να μεταβιβάζονται ευθύνες σε αναρμόδιο όργανο για τις τηλεοπτικές άδειες. Δεν μπορεί ένα δικαστήριο, ακόμα και αν είναι το ανώτατο, να γνωμοδοτεί, αν ένας, από τη φύση του, «εξωθεσμικός» διαγωνισμός είναι νόμιμος! Υπάρχει ακόμα-τουλάχιστον θεσμικά δεν έχει καταργηθεί - το ΕΣΡ, το οποίο είναι και το μόνο αρμόδιο να διεξάγει την οποιαδήποτε διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών.

Όσο για την διακοπή της χθεσινής συνεδρίασης του ΣτΕ και την ανακοίνωση που μάλλον μόνος του ο πρόεδρος εξέδωσε, αποτελεί δείγμα ανησυχίας για το ρόλο της Δικαιοσύνης στην Δημοκρατία μας. Μου είναι δύσκολο να ερμηνεύσω την εικόνα αδιεξόδου που εξέπεμψε στην ελληνική κοινωνία, το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της χώρας, με τσακωμούς και ανακοινώσεις περί «κακού δημόσιου κλίματος»… για απόφαση. Αν τσακώνονται μεταξύ τους και οι δικαστές, τι πρέπει να κάνουν οι άλλοι;  Σε ένα κράτος δικαίου, οι δικαστικοί θεσμοί δεν μπορούν να επιδεικνύουν αδιαφορία για το κύρος τους, όταν μάλιστα η κοινωνία βιώνει συνεχώς, φαινόμενα φθοράς και απαξίωσης σε πολλά επίπεδα. Κάποιοι δεν ενδιαφέρονται πια για το κύρος της Δικαιοσύνης!»