Δεν έχω δει τις αποδείξεις για τη δηλητηρίαση του Ναβαλνι ακόμα
Ντ. Τραμπ

Δεν έχω δει τις αποδείξεις για τη δηλητηρίαση του Ναβαλνι ακόμα

O Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι «οι ΗΠΑ θα εξετάσουν πολύ σοβαρά» την υπόθεση του Αλεξέι Ναβαλνι προσθέτοντας ότι ωστόσο ότι δεν έχει δει ακόμα τις αποδείξεις για τη δηλητηρίαση του από τις γερμανικές αρχές. 

«Θα εκνευριστώ και θα υπάρξουν συνέπειες αν ισχύουν τα όσα λένε οι γερμανικές αρχές, ωστόσο περιμένουμε τα στοιχεία για να τα εξετάσουμε», δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. 

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος επέμεινε ότι κανείς δεν ήταν «πιο σκληρός στη Ρωσία από εμένα». Την Παρασκευή, σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτάχθηκαν στη γερμανική-ρωσική εταιρική σχέση για τον αγωγό πετρελαίου NordStream II 

Τα σχόλια του Τραμπ ήρθαν κατόπιν της συμφωνίας των συμμάχων του ΝΑΤΟ ότι η Ρωσία θα πρέπει να συνεργασθεί πλήρως με μια αμερόληπτη έρευνα που θα πραγματοποιηθεί από τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) σχετικά με τη δηλητηρίαση του αντιπολιτευόμενου ηγέτη Αλεξέι Ναβάλνι, δήλωσε ο επικεφαλής της συμμαχίας.

«Οποιαδήποτε χρήση χημικών όπλων δείχνει πλήρη αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή και αποτελεί απαράδεκτη παραβίαση των διεθνών κανόνων», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Γενς Στόλτενμπεργκ, τονίζοντας ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ καλούν επίσης τη Μόσχα να αποκαλύψει πλήρως στον ΟΑΧΟ το πρόγραμμα Novichok.