Δεμένα στα λιμάνια παραμένουν τα πλοία, λόγω της νέας κινητοποίησης της ΠΝΟ

Δεμένα στα λιμάνια παραμένουν τα πλοία, λόγω της νέας κινητοποίησης της ΠΝΟ

Δεμένα στα λιμάνια της χώρας έως τις 12 τα μεσάνυχτα σήμερα, 13ης Δεκεμβρίου, θα παραμείνουν τα πλοία, λόγω της νέας 48ωρης απεργιακής πανελλαδικής κινητοποίησης που κήρυξε από χθες στις 00:01 της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου 2021, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ΠΝΟ. 

Το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών ζητεί μισθολογικές αυξήσεις στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για τα έτη 2020 και 2021, αλλά και επίλυση των προβλημάτων του κλάδου.

Συγκέντρωση στο Λιμάνι του Πειραιά

 

Για σήμερα Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 οι ναυτεργάτες έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο Λιμάνι του Πειραιά, απέναντι από τον Σταθμό του Ηλεκτρικού στο Blue Star Delos. 

Η ΠΝΟ ζητά την κατανόηση και την πλήρη συμπαράσταση τόσο του επιβατικού κοινού όσο και όλων των εργαζομένων της χώρας, ενώ στις κινητοποιήσεις των ναυτικών της ακτοπλοΐας συμμετέχει και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών με τετράωρες και εξάωρες στάσεις εργασίας.

Κάλεσμα προς την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία να ματαιώσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις στα πλοία της ακτοπλοΐας και να συνεχίσει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, απηύθυνε με χθεσινή του ανακοίνωση ο Σύνδεσμος των Ακτοπλόων.