Δείτε live τις δηλώσεις Α. Μέρκελ - Κ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου

Δείτε live τις δηλώσεις Α. Μέρκελ - Κ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η συνέντευξη Τύπου της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Α. Μέρκελ, με τον πρωθυπουργό, Κυρ. Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Οι δύο ηγέτες πραγματοποιούν δηλώσεις έπειτα από τη συνάντησή τους, στο πλαίσιο του αποχαιρετιστήριου ταξιδιού της μετά από θητεία 16 χρόνων. 

Διευρυμένη ήταν συνάντηση κατά την οποία έγινε επισκόπηση των διμερών σχέσεων, ενώ συζητήθηκαν ζητήματα όπως οι ελληνοτουρκικές και οι ευρωτουρκικές σχέσεις μετά και τις τελευταίες εξελίξεις και τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ επί τάπητος βρέθηκαν το μεταναστευτικό, η κατάσταση στη Λιβύη αλλά και οι κινήσεις που έχει κάνει η Ελλάδα στο ενεργειακό, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την υπογραφή συμφωνίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου - Ελλάδας.

Σημειώνεται πως η Α. Μέρκελ νωρίτερα συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ η σημερινή συνάντηση δεν είναι η πρώτη με τον Κ. Μητσοτάκη αφού οι δυο τους βρέθηκαν και το βράδυ της Πέμπτης, αμέσως μετά την άφιξη της Ά. Μέρκελ στην Ελλάδα, σε δείπνο στην οικία του πρωθυπουργού στον Λυκαβηττό.