Δείπνο Όλαφ Σόλτς με τον Κυρ. Μητσοτάκη μετά την Σύνοδο της Θεσσαλονίκης

Δείπνο Όλαφ Σόλτς με τον Κυρ. Μητσοτάκη μετά την Σύνοδο της Θεσσαλονίκης

Στην Ελλάδα, πραγματοποιώντας ταξίδι - αστραπή,  βρίσκεται ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο οποίος παρακάθισε σε δείπνο από κοινού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και άλλους ηγέτες, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής της λεγόμενης Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο καγκελάριος προσγειώθηκε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Παρασκευής. Νωρίτερα είχε επισκεφτεί το Κόσοβο και τη Σερβία, ενώ το Σάββατο θα μεταβεί στη Βόρεια Μακεδονία και στη συνέχεια στη Βουλγαρία.

Από μόνη της η επιλογή του καγκελαρίου να έρθει στην Ελλάδα για μερικές ώρες λέει πολλά για τη σημασία που αποδίδει η Γερμανία τόσο στο συγκεκριμένο περιφερειακό σχήμα όσο ασφαλώς και στη χώρα μας. Χωρίς αμφιβολία ιδιαίτερη σημασία έχει και η παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ στη Θεσσαλονίκη.

«Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη», επισημαίνει σε ανάρτησή της η γερμανική πρεσβεία.

Μάλιστα, συνοδεύει την ανάρτηση με φωτογραφία, από τη Σύνοδο, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γερμανό καγκελάριο.