Δε θα ληφθούν υπόψη οι απουσίες λόγω γρίπης για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Δε θα ληφθούν υπόψη οι απουσίες λόγω γρίπης για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Στην απόφαση να μη ληφθούν τελικά υπόψη οι απουσίες μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης λόγω εποχικής γρίπης κατέληξε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εγκύκλιο που απέστειλε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και στις σχολικές μονάδες όλης της χώρας το Υπουργείο, οι μαθητές απαλλάσσονται των απουσιών,αρκεί οι κηδεμόνες τους ή οι ίδιοι, εάν είναι ενήλικοι, να προσκομίσουν στη σχολική μονάδα πρόσφατη βεβαίωση/γνωμάτευση δημοσίου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, στην οποία να αναγράφεται ο λόγος και η επιβεβλημένη διάρκεια απουσίας από το σχολείο.

Υπενθυμίζεται, ότι την προηγούμενη εβδομάδα σε παρέμβαση προς τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου προχώρησε η ΟΛΜΕ ζητώντας να μην προσμετρώνται οι απουσίες των μαθητών λόγω εποχικής γρίπης, όπως γίνεται κάθε χρόνο.

Συγκεκριμένα, με επιστολή της, η ΟΛΜΕ ζήτησε να προστεθεί στις περιπτώσεις που ορίζει η σχετική με τις απουσίες των μαθητών εγκύκλιος και η επιδημία της εποχικής γρίπης, ώστε οι μαθητές που βρίσκονται στα όρια των απουσιών να αναρρώνουν στο σπίτι τους χωρίς να «βάζουν σε κίνδυνο» την υπόλοιπη σχολική κοινότητα.

Διαβάστε την εγκύκλιο εδώ.

Φωτογραφία intime news