D. Tusk: Δεν είμαι εγώ ο υπεύθυνος για τις όποιες συγκρούσεις

D. Tusk: Δεν είμαι εγώ ο υπεύθυνος για τις όποιες συγκρούσεις

«Δεν είμαι εγώ ο υπεύθυνος για τις όποιες συγκρούσεις» δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, κληθείς να σχολιάσει τη στάση της Πολωνίας ενόψει της ανανέωσης της θητείας του για άλλα 2,5 χρόνια.

Η πολωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα πως δε θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα Tusk για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προτείνοντας επίσημα τον Πολωνό ευρωβουλευτή Jacek Saryusz-Wolski για τη θέση αυτή. Σε αυτό το πλαίσιο, η επανεκλογή Tusk -η οποία θεωρείται δεδομένη στις Βρυξέλλες, καθώς αναμένεται να τον στηρίξει αύριο η πλειοψηφία των ηγετών- δημιουργεί ερωτηματικά για τη μέλλουσα σχέση μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού της Πολωνίας και της νυν κυβέρνησης.

«Δεν είμαι εγώ ο υπεύθυνος για τις όποιες συγκρούσεις» είπε σήμερα ο D. Tusk, προσθέτοντας πως ο ρόλος του ως προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι να παραμένει «αμερόληπτος» και «πολιτικά ουδέτερος» απέναντι σε όλα τα κράτη-μέλη. «Επίσης, είμαι υπεύθυνος για την προστασία των ευρωπαϊκών αξιών και αρχών» κατέληξε ο D. Tusk.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(φωτογραφία: SOOC)