Δ. Τσαμάκης (ΕΕΤΤ): Μπορούν να υπάρξουν  έξι τηλεοπτικές άδειες

Δ. Τσαμάκης (ΕΕΤΤ): Μπορούν να υπάρξουν έξι τηλεοπτικές άδειες

Λίγες ημέρες μετά την στροφή 180 μοιρών του αρμοδίου Υπουργού, Νίκου Παππά, ο οποίος «ξενομοθέτησε» την πρόβλεψη για 4 τηλεοπτικές άδειες, ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Δημήτριος Τσαμάκης ξεκαθάρισε ότι οι έξι άδειες «είναι καθαρές με τα σημερινά δεδομένα».

«Μπορείς να κάνεις ένα διαγωνισμό με 6 άδειες. Και να πεις μετά από 3 -4 χρόνια που το φάσμα θα έχει πάει στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους μπορείς να πας παραπάνω», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο αυτή τη στιγμή είναι εξασφαλισμένοι 6 δίαυλοι, ωστόσο μπορεί μέχρι τα Χριστούγεννα να είναι παραπάνω.  «Άλλωστε μπορεί να γίνουν και θεματικά», υποστήριξε ο κ. Τσαμάκης, κατά τη διάρκεια ακρόασής του από την μόνιμη επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας.

Σε ότι αφορά, τις θέσεις ορισμένων για 12 με 14 κανάλια ο κ. Τσαμάκης διευκρίνισε ότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει να «πατήσουμε πάνω στο μέρισμα», ενώ σχετικά με το υφιστάμενο τηλεοπτικό τοπίο ισχυρίστηκε ότι οι σημερινοί τηλεοπτικοί σταθμοί είναι παράνομοι. «Είναι προσωπική η εκτίμηση. Η ΕΕΤΤ δεν έχει δικαίωμα να παίρνει θέση», διευκρίνισε ο ίδιος.
 
Αλέξανδρος Διαμάντης

Φωτογραφία: Sooc