Δ. Παπαγγελόπουλος: Οι υπάλληλοι των μονάδων εσωτερικού ελέγχου θα προστατεύονται

Δ. Παπαγγελόπουλος: Οι υπάλληλοι των μονάδων εσωτερικού ελέγχου θα προστατεύονται

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης αρμόδιο για Θέματα Διαφθοράς Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο τελευταίος δεσμεύτηκε ότι θα παρασχεθεί η απαραίτητη πολιτική κάλυψη για την προστασία των υπαλλήλων των μονάδων εσωτερικού ελέγχου των υπουργείων.

Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη με στελέχη των μονάδων εσωτερικού ελέγχου των υπουργείων που πραγματοποιήθηκε σήμερα, υπό τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, συμμετείχαν επίσης ο γενικός γραμματέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Γ. Βασιλειάδης και στελέχη της γενικής γραμματείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, οι εκπρόσωποι των μονάδων εσωτερικών ελέγχου των υπουργείων έθεσαν τα ζητήματα που τους απασχολούν και τα οποία αφορούν διοικητικά και νομικά θέματα, καθώς και την παρατηρούμενη έλλειψη προσωπικού. Τέθηκε επίσης θέμα άρσης των επικαλύψεων όσον αφορά τις αρμοδιότητες μεταξύ των ελεγκτικών μηχανισμών.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος δεσμεύτηκε για την άμεση ανάληψη σχετικών νομοθετικών πρωτοβουλιών, προς επίλυση των όποιων προβλημάτων, ενώ έδωσε και σαφείς οδηγίες προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί των μονάδων εσωτερικού ελέγχου των υπουργείων και να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός με στόχο την αποτελεσματική πάταξη της διαφθοράς. Επίσης, ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέλαβε ακόμα δέσμευση, ότι θα παρασχεθεί η απαραίτητη πολιτική κάλυψη για την προστασία των υπαλλήλων των μονάδων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, προσθέτοντας ότι θα ληφθούν μέτρα προκειμένου να εμπεδωθεί η πρακτική του εσωτερικού ελέγχου σε όλους τους τομείς της δημόσιας διοίκησης και τα στελέχη της.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε, τη σπουδαιότητα και τη βαρύτητα που δίνει η κυβέρνηση, καθώς και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου στο ρόλο και το έργο των μονάδων εσωτερικού ελέγχου, σημειώνοντας ότι αποτελούν βασικούς σύμμαχους και συνεργάτες στη μάχη κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής.