Δ. Παπαδημούλης: Να προχωρήσει άμεσα το Ευρωπαϊκό Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων

Δ. Παπαδημούλης: Να προχωρήσει άμεσα το Ευρωπαϊκό Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων

Να προχωρήσει άμεσα το Ευρωπαϊκό Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων, ώστε να κλείσουν τις μαύρες τρύπες μέσα από τις οποίες περνά η εκτεταμένη φοροδιαφυγή των μεγάλων πολυεθνικών, αλλά και τα συστήματα απάτης και κλοπής του ΦΠΑ, μέσω των οποίων τα κράτη μέλη χάνουν τεράστια ποσά, σε βάρος των φορολογουμένων, ζήτησε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, από τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Mario Draghi και τον Valdis Dombrovskis, αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο επίτροπο για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο.

Μιλώντας εκ μέρους της ευρωομάδας της Αριστεράς, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου και στη συζήτηση με θέμα την «Ετήσια έκθεση της ΕυρωπαΪκής Κεντρικής Τράπεζας για το 2016» ο κ. Παπαδημούλης ήταν επικριτικός προς τον κ.Draghi, λέγοντας:

«Σας επικρίνουμε, γιατί χρειάζεται ταχύτερα και εντονότερα να στραφούμε από μια δογματική μονομέρεια στη λιτότητα, σε πολιτικές βιώσιμης ανάπτυξης. Γιατί η λογοδοσία και η ενίσχυσή της πρέπει να εξασφαλιστεί, όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στην πράξη».

Ο κ. Παπαδημούλης κάλεσε τον πρόεδρο της ΕΚΤ «να δεχθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τις συστάσεις του Ευρωπαίου διαμεσολαβητή για την ενίσχυση και της διαφάνειας και της δημοκρατικής λογοδοσίας».

«Σας καλούμε να αποσυρθείτε από το Γκρουπ των 30. Όλοι ξέρουμε ότι αυτό το διάστημα η οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης πάει κάπως καλύτερα, αλλά αυτό δεν μπορεί να κρύψει τα ελλείμματα και τα κατασκευαστικά προβλήματά τους» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να προχωρήσει άμεσα το Ευρωπαϊκό Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων και πολιτικές εναρμόνισης, που να κλείσουν τις μαύρες τρύπες μέσα από τις οποίες περνά η εκτεταμένη φοροδιαφυγή των μεγάλων πολυεθνικών, αλλά και τα συστήματα απάτης και κλοπής του ΦΠΑ, μέσω των οποίων χάνουν και η Ε.Ε. και τα κράτη-μέλη τεράστια ποσά σε βάρος των Ευρωπαίων φορολογουμένων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία intime news