Δ. Βίτσας: Σοβαρά προβλήματα στα θεμέλια της ΕΕ αν δεν αντιμετωπίσει το προσφυγικό

Δ. Βίτσας: Σοβαρά προβλήματα στα θεμέλια της ΕΕ αν δεν αντιμετωπίσει το προσφυγικό

«H Ευρωπαϊκή Ένωση, στο σύνολο, πρέπει να αντιμετωπίσει το θέμα των προφυγικών -μεταναστευτικών ροών, του οποίου ξέρουμε ποια είναι η λύση. Σε αντίθετη περίπτωση μπαίνουν σοβαρά προβλήματα στα ίδια τα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης», προειδοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, στον χαιρετισμό του στη χθεσινή εκδήλωση κοπής της πίτας του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κ. Βίτσας ζήτησε εκ νέου από τα κράτη μέλη της ΕΕ να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους λέγοντας χαρακτηριστικά «μην ξεχνάμε πως η Ελλάδα είναι ο σταθεροποιητικός και αναπτυξιακός παράγοντας για την "επόμενη μέρα"».

Αναφερόμενος στην αμυντική βιομηχανία σημείωσε, ότι «ακόμα δεν έχουν γίνει όσα θα έπρεπε να γίνουν, ώστε να αυξηθεί η συμμετοχή της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, στην κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων και ταυτόχρονα να βοηθηθεί ο εξαγωγικός της χαρακτήρας».

Γνωστοποίησε δε ότι ένα πρώτο νομοθετικό πλαίσιο περί προμηθειών θα κατατεθεί στα τέλη της επόμενης εβδομάδας στη Βουλή, ενώ τις επόμενες ημέρες θα περάσει από την αρμόδια επιτροπή το κείμενο της Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανικής Στρατηγικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ