Δ. Βίτσας: Λάθος τόσο η παραίτηση Κοτζιά όσο και η δημοσιοποίηση της επιστολής του

Δ. Βίτσας: Λάθος τόσο η παραίτηση Κοτζιά όσο και η δημοσιοποίηση της επιστολής του

Επικριτικός απέναντι στον Νίκο για την απόφασή του να παραιτηθεί εμφανίστηκε ο Δημήτρης Βίτσας. Μιλώντας στο Kontra ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής εξέφρασε την άποψη ότι "δεν θα έπρεπε να το κάνει. Μαζί με τον Τσίπρα ήταν οι άνθρωποι που έκαναν πολλά βήματα μπροστά την εξωτερική μας πολιτική. Και στην αναβάθμιση της θέσης της χώρας μας στα Βαλκάνια, η δουλειά που έκανε για το Κυπριακό".

Ο Δ. Βίτσας στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της επιστολής παραίτησης του πρώην ΥΠΕΞ λέγοντας ότι "σωστά είπε ο πρωθυπουργός, δεν είναι σωστό να δημοσιευθεί. Το ότι ζητάει ο Κοτζιάς τη δημοσίευση της επιστολής, πιστεύω ότι είναι μια αντίδραση εκείνης της στιγμής. Το Μαξίμου δεν ζήτησε την παραίτηση Κοτζιά. Το αντίθετο έγινε, και έγινε δεκτή. Δεν μπορείς να ζητήσεις την δημοσίευση της επιστολής. Είναι δική σου και δική μου ιδιοκτησία. Έχει προσωπικό χαρακτήρα", είπε ο υπουργός.

Ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε και στην ενδοκυβερνητική διαφωνί για την Συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας ότι "δεν είναι μία διαφορά επί του μακεδονικού ανάμεσα σε υπουργείο Εξωτερικών και υπουργείου Άμυνας. Είναι μια διαφορά του κυβερνητικού σχηματισμού και από την άλλη η άποψη των ΑΝΕΛ"

"Κάθε ένας έχει δικαίωμα να λέει την άποψή του. Αν είσαι στην κυβέρνηση δεν λες τι θα κάνεις όταν αυτό θα έρθει. Έχουν ακουστεί κάποιες υπερβολές. Έχουμε ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, που είναι κυβερνητική πολιτική. Θεωρώ αυτονόητο αυτό που είπε ο πρωθυπουργός. Όταν είσαι εκτός των ορίων της χώρας φοράς το κυβερνητικό καπέλο".

Τέλος, ο Δ. Βίτσας έκανε λόγο και για τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Άμυνας, λέγοντας πως όσο ήταν υπουργός "ποτέ δεν κάναμε συζήτηση για μυστικά κονδύλια. Μπορεί να τα χρησιμοποιήσει το υπουργείο Εξωτερικών".