CureVac: Ξεκινάει δοκιμές δεύτερου εμβολίου μετά την αποτυχία του πρώτου

CureVac: Ξεκινάει δοκιμές δεύτερου εμβολίου μετά την αποτυχία του πρώτου

Η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας CureVac ανακοίνωσε πως οι κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο δεύτερης γενιάς του COVID-19 αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στους επόμενους μήνες, σύμφωνα με το Reuters.

Η εταιρεία δημοσίευσε δεδομένα που έδειξαν ότι το εμβόλιο επόμενης γενιάς, CV2CoV, παρήγαγε εξουδετερωτικά αντισώματα σε πιθήκους που ήταν συγκρίσιμα με αυτά που παράγονται από το εγκεκριμένο εμβόλιο της Pfizer. Η αποτελεσματικότητα ήταν επίσης μεγαλύτερη από το εμβόλιο πρώτης γενιάς της εταιρείας.

Τον Οκτώβριο, η CureVac εγκατέλειψε το υποψήφιο εμβόλιο πρώτης γενιάς για τον COVID-19, το CVnCoV, για να επικεντρωθεί στη συνεργασία με την GSK για την ανάπτυξη βελτιωμένης τεχνολογίας εμβολίων mRNA.

Η εταιρεία απέσυρε επίσης την αίτηση της για έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για τον CVnCoV, αφού τα αποτελέσματα των δοκιμών σε τελευταίο στάδιο τον Ιούνιο έδειξαν μόνο 47% αποτελεσματικότητα.

Μετά τη διακοπή, η συμφωνία που υπέγραψε η CureVac για την πώληση εμβόλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση έληξε επίσης και η εταιρεία είπε ότι δεν θα χρειαστεί να επιστρέψει τα 450 εκατομμύρια ευρώ που έλαβε από το μπλοκ που είχαν χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη του εμβολίου.

Η εταιρεία είχε 1,06 δισεκατομμύρια ευρώ σε μετρητά στις 30 Σεπτεμβρίου και είπε ότι συνεχίζει να αξιολογεί τις δεσμεύσεις προμηθευτών που σχετίζονται με την απόσυρση του υποψηφίου εμβολίου πρώτης γενιάς για τον COVID-19.