COSMOTE: 80% κάλυψη 5G έως το τέλος του 2022

COSMOTE: 80% κάλυψη 5G έως το τέλος του 2022

Τον στόχο που είχε θέσει για 60% πανελλαδική πληθυσμιακή κάλυψη1 του COSMOTE 5G πέτυχε η COSMOTE, σε μόλις ένα χρόνο από την έναρξη λειτουργίας του δικτύου 5ης γενιάς που πρώτη έφερε στην Ελλάδα. Η COSMOTE θέτει ως νέο στόχο να παρέχει κάλυψη 5G στο 80% του πληθυσμού στο τέλος του 2022.

Ήδη από τους πρώτους μήνες λειτουργίας του COSMOTE 5G, η αύξηση της κάλυψης προχώρησε με ταχείς ρυθμούς με αποτέλεσμα ο αρχικός στόχος για 50% πληθυσμιακή κάλυψη, να αναβαθμιστεί μέσα στη χρονιά σε 60%. Χάρη στις επενδύσεις της εταιρείας και την εντατική δουλειά των τεχνικών της, ο στόχος επετεύχθη. Σήμερα, το COSMOTE 5G είναι το μεγαλύτερο δίκτυο 5ης γενιάς στη χώρα2, με την κάλυψη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να έχει ήδη ξεπεράσει το 97% και 90% αντίστοιχα. Οι μέγιστες ταχύτητες του δικτύου ξεπερνούν το 1Gbps σε συγκεκριμένες περιοχές.

Η επέκταση του COSMOTE 5G συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς στην ελληνική επικράτεια, με στόχο να φτάσει σε 80% πληθυσμιακή κάλυψη μέχρι το τέλος του 2022. Πρόσφατες προσθήκες στις περιοχές που απολαμβάνουν την εμπειρία του COSMOTE 5G, είναι οι: Αργολίδα, Ασπρόπυργος Αττικής, Βοιωτία, Ελευσίνα, Ζάκυνθος, Κεφαλλονιά, Κοζάνη, Κόρινθος, Μεσσηνία, Νότια Εύβοια, Σκύρος και Χαλκίδα. Μέχρι το τέλος του 2022, το δίκτυο θα επεκταθεί περαιτέρω σε Δωδεκάνησα, Ικαρία, Κρήτη Πελοπόννησο, Σάμο και Στερεά Ελλάδα.

Ξεπέρασαν τους 250.000 οι συνδρομητές COSMOTE με 5G συσκευή

Χάρη στη συνεργασία με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές συσκευών, η COSMOTE διαθέτει σήμερα τη μεγαλύτερη γκάμα πιστοποιημένων 5G συσκευών στην Ελλάδα, οι οποίες φθάνουν τις 68. Συνδυαστικά με τη συνεχή επέκταση του δικτύου 5ης γενιάς σε νέες περιοχές, οι συνδρομητές COSMOTE που διαθέτουν πιστοποιημένη 5G συσκευή και μπορούν να απολαμβάνουν τις ταχύτητες και δυνατότητες του COSMOTE 5G, ξεπερνούν τους 250.000 σε όλη τη χώρα.

Ταχύτητες 5G και στο εξωτερικό

Επιπλέον, η COSMOTE φροντίζει οι συνδρομητές της να έχουν πρόσβαση στην εμπειρία 5G και στο εξωτερικό μέσω 5G Roaming, εξασφαλίζοντας συνεργασία με δίκτυα όλο και περισσότερων χωρών. Η COSMOTE είναι ο πρώτος πάροχος στην Ελλάδα που προχώρησε σε συμφωνίες με ξένα δίκτυα για 5G Roaming ήδη από τον Δεκέμβριο του 2020 και έχει εξασφαλίσει για τους συνδρομητές της συμφωνίες για 5G περιαγωγή με δίκτυα από 41 χώρες σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα, τις τεράστιες δυνατότητες του COSMOTE 5G μπορούν να απολαμβάνουν οι επισκέπτες στην Ελλάδα από 44 χώρες.

Έκρηξη επενδύσεων στα δίκτυα νέας γενιάς

Το COSMOTE GIGASPEED NETWORK διαμορφώνει τις υποδομές που οδηγούν την Ελλάδα στο μέλλον. Με τεχνολογίες αιχμής, όπως το 5G και το Fiber to the Home, το COSMOTE GIGASPEED NETWORK ανταποκρίνεται στις ανάγκες της νέας ψηφιακής εποχής, ανοίγοντας απεριόριστες δυνατότητες και συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για όλους. Έχοντας δεσμευτεί να ηγηθεί του ψηφιακού μετασχηματισμού, ο Όμιλος ΟΤΕ είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές στην Ελλάδα. Με περίπου €5 δισ. επενδύσεις την περασμένη δεκαετία και με νέο επενδυτικό πλάνο που ξεπερνά τα €3 δισ. μέχρι το 2027, ο Όμιλος ΟΤΕ δημιουργεί τις υποδομές για την Κοινωνία των Gigabit.